Στο Διοικητήριο ξανά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Παρέλαση_Σέρρες-25-2012Όπως και πέρυσι η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου θα στηθεί μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (πρώην Νομαρχία). Μετά τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011 (από πολίτες που αντιδρούσαν στην επιβολή του μνημονίου), η εξέδρα των επισήμων είχε μεταφερθεί, από την πλατεία Κρονίου, για λόγους ασφαλείας των επισήμων μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας. Ετσι οι δύο προηγούμενες παρελάσεις (25ης Μαρτίου 2012 και 28ης Οκτωβρίου 2012) πραγματοποιήθηκαν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ετσι και φέτος, με αφετηρία την πλατεία Κρονίου και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο θα διεξαχθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Σερρών. Τα δικαστήρια θα είναι το σημείο τερματισμού της παρέλασης.
Στη συγκεκριμένη απόφαση κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, έπειτα από σύσκεψη που είχαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη. Η καθιέρωση της διαδρομής, προέκυψε και για έναν ακόμη λόγο εξαιτίας των εργασιών πεζοδρόμησης που βρίσκονται σε εξέλιξη επί της οδού Μεραρχίας ως την πλατεία Κρονίου και καθίσταται αδύνατη η χρήση της για τον σκοπό αυτό στην παρούσα φάση.

Όπως τονίστηκε, ο κόσμος που θα παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση να μην είναι συγκεντρωμένος σε ένα σημείο και να διασκορπιστεί κατά μήκος της οδού. Η αστυνομική διεύθυνση Σερρών έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης, προκειμένου να μη συμβούν ανάλογα επεισόδια με τις προηγούμενες παρελάσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Σερρών, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.