Στο Σιδηρόκαστρο θα πραγματοποιηθεί η 17η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση

Στο Σιδηρόκαστρο θα πραγματοποιηθεί η 17η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση
το εντυπωσιακό σπήλαιο των ζεστών νερών
το εντυπωσιακό σπήλαιο των ζεστών νερών

Όπως μας ενημέρωσε ο   Σύλλογος Σπηλαιολογίας  Σιντικής «Μαύρος Βράχος», η οργανωτική επιτροπή της  16ης  Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης που οργανώθηκε φέτος από το Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Σητεία, έκανε κάλεσμα στον Σύλλογο Φίλων Σπηλαιολογίας και περιβάλλοντος «Ο Μαύρος Βράχος» για να παρουσιάσει την εκπληκτική ερευνητική δημιουργική δουλειά που πραγματοποίησε στην περιοχή του Σιδηροκάστρου τα τελευταία χρόνια.

Τον φορέα εκπροσώπηση η κυρία Ιουλία Ελευθεριάδου, μέλος του Συλλόγου και Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Η παρουσίαση της περιοχής και τα ευρήματα της που ανακαλύφθηκαν από τον κ Ελευθεριάδη Ελευθέριου και με την υποστήριξη ανθρώπων, τα μέλη, που αγαπούν την επιστήμη της γης(Γεωλογία) άφησαν έκπληκτους τους συμμετέχοντες για την ποιότητα και  την ακριβή σπήλαιο ζεστών νερώνέρευνα του

Ταυτόχρονα παρουσιάσθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις του φορέα στην περιοχή του Μαύρου Βράχου, οι οποίες έτυχαν της αναγνώρισης  της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για UNESCO και τα έθεσε υπό την αιγίδα της. Επίσης παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο του φορέα για την αναγνώριση και το χαρακτηρισμό της περιοχής ως Διεθνές Γεωπάρκο της UNESCO.

Αυτό ήταν η αιτία να τεθεί στην Κρήτη, η υποψηφιότητα για την αναδοχή της 17ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης στο Σιδηρόκαστρο τον επόμενο χρόνο. Ο φορέας μας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή για την τιμή της επιλογής του και για το θαυμάσιο οργανωμένο πρόγραμμα που παρείχε στους συμμετέχοντας φορείς από όλη την Ελλάδα.

Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επίσκεψη στα πανέμορφο σπήλαια της περιοχής αλλά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, περπάτημα στα ειδικού (γεωλογικού και παλαιοντολογικού) ενδιαφέροντος μονοπάτια του φυσικού πάρκου της Σητείας .

Πληροφορίες:

www.mavros-vrachos.gr
mavros_vrahos@yahoo.gr
Τηλ 0030-6944692844