Στο Στρυμονικό η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος «Κατ’οίκον νοσηλεία και ψυχιατρική Φροντίδα»

Στο Στρυμονικό η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος «Κατ’οίκον νοσηλεία και ψυχιατρική Φροντίδα»

ψυχικη-υγεια-ΣΟΦΨΥΜε επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο Στρυμονικό από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, στα πλαίσια του προγράμματος  «Κατ’οίκον Νοσηλεία και Ψυχιατρική Φροντίδα».

Προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, της αστυνομίας, της εκκλησίας, της εκπαίδευσης, σύλλογοι, επαγγελματίες υγείας καθώς και εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου-φροντίδα στο σπίτι.

Την ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του ο κος Αθανάσιος Τσουβαλάς ( Ψυχίατρος ), ο οποίος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του περιέγραψε μια περίπλοκη νόσο από την οποία υποφέρει το 1% του πληθυσμού , τη νόσο της Σχιζοφρένειας. Η παρουσίαση συνεχίστηκε με αναφορά των στόχων του προγράμματος «Κατ’οίκον Νοσηλεία και Ψυχιατρική Φροντίδα» καθώς και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίησή του.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία με θέμα «Ρόλος – επισκέπτρια υγείας και επίσκεψη κατ’οίκον»  της κας Κωνσταντινίδου Μόνικας( Επισκέπτρια Υγείας ) στην οποία αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της επίσκεψης κατ’οίκον.

Στην συνέχεια, η κα Ματζιάρη Αγγελική( Κοινωνική Λειτουργός ) επισήμανε την σημασία του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού στην επίσκεψη κατ’οίκον δίνοντας έμφαση στην ψυχοεκπαίδευση και στην υποστήριξη της οικογένειας του πάσχοντος.

Τέλος η κα Βάσιου Αικατερίνη(Ψυχολόγος) και ο κος Βάκουλης Γεώργιος( Ψυχολόγος), παρουσίασαν τις βασικές αρχές της Κοινοτικής  Ψυχιατρικής ,τον ρόλο του ψυχολόγου στην Διεπιστημονική ομάδα και στις συνέπειες του στίγματος.