Στόχος το ηθικό πλεονέκτημα της Κυβέρνησης, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗ TOY Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ «ΝOOR I»

Στόχος το ηθικό πλεονέκτημα της Κυβέρνησης, η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής

Με στόχο να δώσει ένα σοβαρό πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της Κυβέρνησης, κινήθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση Noor 1, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Συνταυτισμένα με την πρόταση της ΝΔ τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Επι της ουσίας συνταυτισμένα με την πρόταση της ΝΔ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εγκαλούν τον Υπουργό Άμυνας για τη συνομιλία του με τον καταδικασμένο για υπόθεση ναρκωτικών του Noor 1 ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, για την οποία ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί ότι συνομίλησε επί 21 λεπτά για να του δώσει ο πρώτος στοιχεία για το Noor1.

Για το όλο θέμα  κ. Καμμένος είχε την πλήρη πολιτική κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο εισηγητής της πρότασης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας σημειώνοντας ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου έγινε γιατί ήθελε ο Υπουργός να επηρεάσει μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση. Κατήγγελλε το γεγονός που στην ουσία της εισήγησης συνιστά ευθύτατη και απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε ποιο είναι το όριο ανοχής του πρωθυπουργού, απέναντι σε αυτό το ύφος που επιδεικνύει ο κ. Καμμένος, άλλοτε ασκώντας εξουσία με επιπολαιότητα και τυχοδιωκτισμό και άλλοτε με τις επισκέψεις του σε καζίνο.

Απερρίφθη με 151 “όχι” η πρόταση της ΝΔ περί συστάσεως εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Noor 1 και τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, το Σώμα απέρριψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας με ψήφους 151 κατά. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν 122 βουλευτές, σε σύνολο 273 ψήφων.

Στον αντίποδα της εισήγησης κινήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Ο βουλευτής στην ομιλία του επισήμανε πως η ίδια η νομοθεσία μας προβλέπει ότι το διερευνητικό έργο λήψης πληροφοριών σε μια πολύ σημαντική υπόθεση μπορεί να τεθεί σε τρίτο άτομο, γιατί αυτός που έχει την πληροφορία μπορεί να μην θέλει να την δώσει σε αστυνομικό, όπως και ότι η διεθνής νομολογία αποδέχεται ακόμη και μια παράνομη ενέργεια προκειμένου να εξαρθρωθεί μια βαριάς μορφής εγκληματική συμμορία και επισήμανε «Την αντιπολίτευση δεν την ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης αλλά αν ένα τηλεφώνημα  είναι comme il faut», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τη ενδιαφέρει τίποτε άλλο, αλλά πως να πέσει η κυβέρνηση.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του εισηγητή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης

Με κύρια αναφορά στο ότι  «…Η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική απάντηση. Θα υπάρξει κάθαρση και διαφάνεια παρά το κλίμα  εκφοβισμού και συγκάλυψης για μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένας επιχειρηματίας τον οποίο προστατεύουν κόμματα της αντιπολίτευσης» και επισήμανε ότι η ΝΔ κάνει «σόου με πυροτεχνήματα στη βάση υπαγορευμένων από την ίδια, δημοσιευμάτων»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με την σειρά του τόνισε 

«Η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή δεν αποσκοπεί στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες με στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης»  Αναπτύσοντας ολο το σκεπτικό για τον τρόπο που η ΝΔ αντιμετωπίζει το θέμα, επισήμανε  ότι κάποιοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για θεσμική εκτροπή για να καταλήξει: «Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τις διαδικασίες» 

Για παραπολιτικό κύκλωμα που χρησιμοποιεί θεσμούς και υπηρεσίες έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν ενδείξεις και για ποινικές ευθύνες, με τη δημιουργία ενός σκηνικού παρακράτους με την κάλυψη αν όχι και την καθοδήγηση της κυβέρνησης. Καυτηρίασε επίσης τη στάση του πρωθυπουργού λέγοντας από ό,τι φαίνεται επέλεξε εταίρο για να κολυμπήσει μαζί του στα μολυσμένα νερά του καθεστωτικού παρακράτους.
Να σημειωθεί ότι ένταση δημιουργήθηκε όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ρώτησε τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πού βρήκε τα στοιχεία από το απόρρητο υπόμνημα της εισαγγελέως, κ. Τζίβα, με τον κ. Παπαθεοδώρου να απαντά ότι τα στοιχεία από το συγκεκριμένο υπόμνημα έχουν δημοσιευθεί σε τουλάχιστον τρεις εφημερίδες τις τελευταίες 15 ημέρες.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελλής μίλησε για παράξενες και επαναλαμβανόμενες επαφές του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη τονίζοντας ότι δημιουργούν πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν και δεν βοηθούν στην διερεύνηση της υπόθεσης. “Η πρωθυπουργική ασπίδα προστασίας είναι ομολογία ότι και αυτή η κυβέρνηση παίρνει κανονικά μέρος στις άγριες επιχειρηματικές  κόντρες, παρά τα μεγάλα λόγια ενάντια στη διαφθορά και την διαπλοκή» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια μίλησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ Κουτσούμπας, ο αρχηγός της ΝΔ κ Μητσοτάκης, ο αρχηγός του Ποταμιού κ Θεοδωράκης και οι άλλοι αρχηγοί.