Στον «αέρα» πάλι τα μαθητικά δρομολόγια-Διχογνωμία στη συγΚυβέρνηση!

Στον «αέρα» πάλι τα μαθητικά δρομολόγια-Διχογνωμία στη συγΚυβέρνηση!

Μαθητές-ΛεωφορείαΣτον «αέρα» πάλι η μεταφορά των μαθητών των σχολείων, από και προς τα σχολεία. Όπως φαίνεται υπάρχει σύγχυση στην Κυβέρνηση, αφού μετά την κατάθεση τροπολογίας από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη (η δeυτερη σε έναν μηνα) που υποτίθεται θα έλυνε το θέμα, ήρθε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ζητά την απόσυρση παραγράφου της τροπολογίας που προέβλεπε την εξόφληση των λεωφορειούχων. Αποτέλεσμα είναι ο Σύνδεσμος  Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης να διακόψει τα μαθητικά δρομολόγια από μεθαύριο Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που προέκυψαν στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνης Παπάς, αρμόδιος για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα των ιδιοκτητών λεωφορείων που υλοποιούν τη μεταφορά των μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία. Παρ’ όλο που υπήρξε συμφωνία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τροπολογία που προέβλεπε την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητά αδικαιολόγητα την απόσυρση της σχετικής παραγράφου της τροπολογίας, με αποτέλεσμα η μεταφορά των μαθητών να βρίσκεται και πάλι στον αέρα και να ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά και οι γονείς τους».