Στον «πάγο» το έργο γεωθερμίας στην Ηράκλεια

Το ΥΠΕΝ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ

Στον «πάγο» έχει μπει το έργο γεωθερμίας στην Ηράκλεια Σερρών, όπως και κάθε δραστηριότητα σχετική με τις τεχνικές και περιβαλλοντικές αρμοδιότητες του ΙΓΜΕ, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ινστιτούτο.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Εδώ και δυο μήνες, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ έχουν μείνει χωρίς μισθό και το ίδιο το ινστιτούτο χωρίς διοίκηση.
Η παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης λόγω της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ΙΓΜΕ, ως απόρροια των προβλημάτων που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει και, παρά τις συνεχείς και αποφασιστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων μένουν άλυτα, έχει επιφέρει καθεστώς παράλυσης στο ινστιτούτο.

Χωρίς διοίκηση

Το γεγονός ότι εδώ και τόσο καιρό δεν έχει διοριστεί νέα διοίκηση, χωρίς καν μάλιστα το ΥΠΕΝ, ως εποπτεύον υπουργείο, να έχει δεσμευτεί σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων, προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Καταγγελίες του Συνδικάτου εργαζομένων

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η στάση αυτή του υπουργείου θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020(2023), συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η στάση του υπουργείου οδηγεί το ΙΓΜΕ σε απαξίωση.
Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν τις «ανεκτίμητες υπηρεσίες στη γνώση της γεωλογίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας, των ενεργειακών πηγών (λιγνίτες, γεωθερμία), αλλά και των υπόγειων νερών».

Στάση εργασίας

Το Συνδικάτο αποφάσισε και προχώρησε σήμερα σε νέα στάση εργασίας και μέλη του συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΠΕΝ, απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να δοθεί λύση.
Παράλληλα, καλεί τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο (πλην Χ.Α.) να πιέσουν την κυβέρνηση για να επιλυθούν τα ασφυκτικά προβλήματα του ΙΓΜΕ.

(πηγη: energypress.gr)