Στον Προμαχώνα τα «μικρά ψάρια» (82) πιάνονται, τα «μεγάλα»;;;

82 συλλήψεις στον Προμαχώνα για «μικρο»-λαθρεμπόριο το πρώτο πεντάμηνο του 2017-Με το «κανονικό» λαθρεμπόριο τι γίνεται;;;

Στον Προμαχώνα τα «μικρά ψάρια» (82) πιάνονται, τα «μεγάλα»;;;

Ογδόντα δύο συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, έγιναν το πρώτο πεντάμηνο του έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Επειτα από ελέγχους που διεξήγαγε η αστυνομία για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθρεμπορίου, κατασχέθηκαν 3.169 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 256 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, 1.112,91 λίτρα υγρών καυσίμων, 332 πακέτα τσιγάρα, 9.540 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 77 λίτρα γεωργικών φαρμάκων και 60 οχήματα ως μέσα λαθρεμπορίας.

Τα “μικρά ψάρια” τα πιάνουν, από τα “μεγάλα” τι γίνεται;

Να σημειωθεί πως η πλειονότητα αφορά «μικροποσότητες» (με εξαίρεση ίσως τα ποτά) που προσπάθησαν να φέρουν παράνομα εντός της επικράτειας συμπολίτες μας ή γείτονες, για να εκμεταλλευτουν τη διαφορά τιμής που υπάρχει με τη Βουλγαρία λόγω της υψηλότερης φορολόγησης στην Ελλάδα.

Ετσι για «κέρδος» λίγων ευρώ (50-80) μπαίνουν σε δικαστικές περιπέτειες, ενώ χάνουν και το αυτοκίνητό τους που κατασχέθηκε.

Αυτό που δεν μας παρουσιάζουν οι αρχές είναι οι επιτυχίες που έχουν στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας σε μεγάλη κλίμακα (π.χ. βυτία καυσίμων ή μεταφορά γεωργικών φαρμάκων για εμπορική χρήση)