ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ: Οι παραστάσεις των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (245 φώτος)

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ: Οι παραστάσεις των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (245 φώτος)

Το Στούντιο Εφήβων που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, φέρνοντας τους νέους κοντά στον χώρο του θεάτρου,  ολοκληρώνοντας την φετινή χρονιά παρουσίασε τρεις παραστάσεις των νέων που παρακολούθησαν τα σεμινάρια υποκριτικής

Το περασμένο Σάββατο (4/5) από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ στα πλαίσια της  Διαδραστική διαδρομή θεατρικής Αγωγής «Από την Ανάγνωση στο συναίσθημα και στην υπόκριση» δόθηκε η παράσταση : «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!»
Μια νεανική, δυναμική επιθεώρηση γραμμένη από εφήβους, στα πλαίσια του σεμιναρίου “αναβίωση της παλιάς επιθεώρησης”
Μπορούν άραγε οι εκλογές, η οικονομική (και πνευματική) κρίση, η σύγκρουση της αριστεράς με τη δεξιά, η σχέση κράτους-εκκλησίας, η συμφωνία των Πρεσπών και οι Πανελλήνιες να χωρέσουν σε μία παράσταση; «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!», μια νεανική, δυναμική επιθεώρηση γραμμένη από εφήβους, στα πλαίσια του σεμιναρίου “αναβίωση της παλιάς επιθεώρησης” που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, με εμψυχωτή τον Νίκο Βεργιδη!

Σκηνοθεσία: Νίκος Βεργίδης

«Αιώνια λιακάδα» (87 φώτος)

Την περασμένη Τετάρτη 8/5 δόθηκαν δύο παραστάσεις. Η πρώτη από το Εργαστήρι ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ με την «Αιώνια λιακάδα»
Πειραματική θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από την βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ταινία «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού»
Μια Πειραματική θεατρική διασκευή εμπνευσμένη από την βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ταινία ¨Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού¨. Η πρόκληση που αντιμετώπισε φέτος το studio ήταν η μεταφορά, της ευφάνταστης και με πολλά εφέ ιστορίας, από την μεγάλη οθόνη στο “ζωντανό” θεατρικό σανίδι.  Με νεανική και φρέσκια ματιά θα μιλήσουμε για τις σχέσεις την αγάπη, το μίσος. Θα αναρωτηθούμε τί είναι πιο δυνατό : το μυαλό ή η καρδιά; κι αν το μυαλό θέλει να ξεχάσει η καρδιά θα τα καταφέρει; και άραγε αν θα σβήσει η μνήμη μας τα συναισθήματα που θα πάνε; Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις…

Σκηνοθεσία: Βασιλική Δαλίσκα

Μιούζικαλ «ΣΙΚΑΓΟ» (150 φώτος)

Η δεύτερη παράσταση δόθηκε από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με το
μιούζικαλ «ΣΙΚΑΓΟ» Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό κείμενο της Μορίν Ντάλλας Γουότκινς.
Αμερικάνικο μιούζικαλ σε μουσική Τζον Κάντερ, στοίχοι Φρεντ Εμπ και κείμενο Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσσι, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό κείμενο της δημοσιογράφου Μορίν Ντάλλας Γουότκινς. Μία σάτιρα που διαδραματίζεται στα τέλη του 20ου αιώνα, περίοδος ποτοαπαγόρευσης, διαπλοκής και δολιοφθοράς του συστήματος της δικαιοσύνης.

Διασκευή & Χορογραφίες: Αστέρης Πολυχρονίδης


Ολες οι παραστάσεις δόθηκαν στην κεντρική σκηνή των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ο anexartitos.gr κάλυψε τις δύο από τις τρεις παραστάσεις και σας τις παρουσιάζει μέσα από δύο άλμπουμ φωτογραφιών