Στους δρόμους οι συνταξιούχοι των Σερρών

συνταξιούχοι ΙΚΑ-πορεία_2249Το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Σερρών πήρε μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργάνωσαν τα συνταξιουχικά σωματεία, την Πέμπτη (6/6) το πρωί, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τόσο της σύνταξής τους όσο και του δικαιώματός τους σε δωρεάν υγεία και φάρμακα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ ν.Σερρών: Απαίτησαν για μία ακόμη φορά να μη πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, αλλά η πλουτοκρατία, η αστική τάξη που τη δημιούργησε. Οι συνταξιούχοι, όσα χρόνια ήταν εργαζόμενοι, πλήρωναν τις εισφορές στα ταμεία τους και σήμερα κανένας δεν δικαιούται να τους λέει οτι δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και άλλες παροχές.

Τα χρήματα έχουν περάσει με νόμους στην πλουτοκρατία, έγιναν επενδύσεις, και η αστική τάξη που πλούτισε από αυτά αρνείται να τα επιστρέψει. Από την άλλη οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους τα χαρίσουν. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά του, και τα εγγόνια τους, θα αγωνιστούν μέχρι να τα ξαναπάρουν. Μέχρι να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, τέτοια που αξίζει σε ανθρώπους που μια ζωή κοπίασαν για να παραχθεί όλος ο πλούτος της χώρας και όχι να το παίρνουν με το «έτσι θέλω» μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Από το Εργατικό Κέντρο Σερρών που έγινε η συγκέντρωση, ξεκίνησε πορεία μέχρι τον ΕΟΠΥΥ και συνάντηση με τη διοίκησή του.