Στους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης η Κερκίνη!

lester-051Η λίμνη Κερκίνη αναφέρεται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης σε όλα τα έντυπα των μεγαλύτερων πρακτορείων τουρισμού της Αγγλίας.

Η ανωτέρω διαπίστωση έγινε από τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που συμμετείχαν στην έκθεση Birdfair που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο Λέστερ της Αγγλίας από 16 έως 18 Αυγούστου 2013.

Η εν λόγω έκθεση αναφέρεται αποκλειστικά στους υδροβιότοπους και στους παρατηρητές πουλιών (birdwatchers) και σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, φέτος σημειώθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας. Η Π.Ε. Σερρών συμμετείχε  στο περίπτερο που στήθηκε από το φορέα διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας και του Δέλτα Αξιού. Να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική ελληνική παρουσία.

Birdfair 2013 σωννε#26674FEΤην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Σερρών εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Αθανάσιος Μπασδάνης και ο  κ. Λεωνίδας Τσιαντής. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης  μέλη των φορέων διαχείρισης των λιμνών Κερκίνης, Κορώνειας και δέλτα Αξιού, καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις προαναφερθείσες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, έχοντας ως στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην λίμνη. Όπως δήλωσαν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  οι Βρετανοί δηλώνουν λάτρεις της λίμνης Κερκίνης και την επισκέπτονται τακτικά. Ειδικά φέτος, η προσέλευσή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αναμένεται δε τη νέα περίοδο σημαντική άνοδος.