Υποκαθιστώντας τους Δήμους, «περιπολίες» της Χ.Α, στα παζάρια των Σερρών

Υποκαθιστώντας τους Δήμους, «περιπολίες» της Χ.Α, στα παζάρια των Σερρών

Στις Λαϊκές Αγορές της Νέας Ζίχνης (την Πέμπτη 20/9) καθώς και του Γαζώρου και της Νιγρίτας, (το Σάββατο 22/9) βρέθηκαν μέλη της Τ.Ο Σερρών της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο … «περιπολιών» που έχει ξεκινήσει το ακροδεξιό κόμμα, βάζοντας στο στόχαστρο παράνομους μικροπωλητές, και υποκαθιστώντας (με βάσει ποιού νόμου;) τα αρμόδια όργανα των Δημοτικών αρχών (τα οποία ποιουν τη νήσσα).

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν ζήτησαν απο κάποιον μικροπωλητή να τους επιδείξει την άδεια , απλώς περιφερόταν στις λαϊκές, ως  “πραιτωριανοί” μιας άλλης εποχής, με τα μαυρα μπουζάκια (“εξαργυρώνοντας” τις ενέργειες που έκαναν στην λαϊκή του Μαραθώνα) και μοιράζοντας χειραψίες δεξια κι αριστερά.  Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης: «Οι πολίτες, οι καταναλωτές αλλά και οι επαγγελματίες των λαϊκων αγορών υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών, συζήτησαν μαζί μας τα προβλήματά τους και εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας»  ενω γίνεται αναφορά και σε  δηλώσεις κατοίκων όπως φέρεται να δήλωσε ηλικιωμένος : «Παιδιά μην σταματάτε, μην το βάλετε κάτω, η Χρυσή Αυγή είναι πλέον η μόνη μας Ελπίδα».

Ενώ σε άλλο δελτίο τύπου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το πρωί της Πέμπτης, κλιμάκιο Συναγωνιστών με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τ.Ο. Σερρών, Συναγωνιστή Νικήτα Σιώη, επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά της Νέας Ζίχνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξετάσουμε κάποιες καταγγελίες που είχαμε δεχθεί σχετικά με την παρουσία παράνομων μικροπωλητών στην περιοχή καθώς και η ενημέρωση των κατοίκων για το έργο και την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν ιδιαίτερα θερμή, ζητώντας μας επιτακτικά να μην αφήσουμε σε ησυχία στη Βουλή όσους έφτασαν την Ελλάδα ως εδώ, ενώ αρκετά μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον για το γραφείο της τοπικής μας στην πόλη των Σερρών και τις ώρες που αυτό λειτουργεί. Η τεράστια άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι εμφανέστατη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και στο νομό Σερρών, κι αυτό αποδεικνύεται σε κάθε μας παρουσία σε πόλεις και χωριά. Όσο για τους παράνομους μικροπωλητές; Μόλις έμαθαν ότι στη περιοχή βρίσκονται Χρυσαυγίτες, τα μάζεψαν αμέσως κι εξαφανίστηκαν.»