Συγκέντρωση ρουχισμού για τους πρόσφυγες που διαβιούν στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών

ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Συγκέντρωση ρουχισμού για τους πρόσφυγες που διαβιούν στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών

Η αλληλέγγυοι με ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστή τη πρωτοβουλία τους για τη συγκέντρωση ρουχισμού για τους πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή φιλοξενίας στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών,

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Ο χειμώνας μπαίνει σιγά σιγά και η ανάγκη των προσφύγων για ένδυση, υπόδηση και είδη πρώτης ανάγκης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ!

Οι πρόσφυγες – θύματα πολέμου – , στην πλειοψηφία τους παιδιά, του καταυλισμού του πρώην ΚΕΓΕ ζουν σε άθλιες συνθήκες. Διαμένουν σε σκηνές χωρίς προστασία από το κρύο, την υγρασία και τις βροχές. Έχουν ανάγκη από την ζεστασιά μας! Οι Σερραίοι, στην πλειοψηφία μας προσφυγικής καταγωγής, γνωρίζουμε τι είναι η προσφυγιά και η φτώχεια καθώς και την αξία της αλληλεγγύης. Θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας και θα ζεστάνουμε κάθε μάνα, παιδί και γέρο του καταυλισμού!

Καλούμε κάθε Σερραίο και Σερραία, όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την ΕΛΜΕ Σερρών, τον διδασκαλικό Σύλλογο “Εμμανουήλ Παπά”, κάθε Σωματείο και Συνδικάτο εργαζομένων της πόλης αλλά και όλους του μαζικούς φορείς να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τους πρόσφυγες συγκεντρώνοντας:

ανδρικά – γυναικεία – παιδικά

  • χειμωνιάτικα ρούχα
  • εσώρουχα
  • μπουφάν
  • παπούτσια
  • πάνες
  • είδη προσωπικής υγιεινής
  • κουβέρτες

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη των συνανθρώπων μας για ζωή!

allileggyoi-roychaΣυγκέντρωση ρούχων στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες στο Δημοτικό γήπεδο (Ραιδεστού και Κ.Αλεξανδρίδη γωνία) κάθε Δευτέρα στις 18.00-20.00 μμ, Τρίτη στις 11.00-13.00 μμ, Τετάρτη 20.00-22.00 μμ και Παρασκευή 10.00-12.00 πμ.

*[Παράκληση τα παπούτσια να εκτεθούν για δύο μέρες στον ήλιο, για την αποφυγή μυκητιάσεων, και τα ρούχα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και χωρισμένα σε ηλικίες και φύλο.]

Για πληροφορίες: τηλ. 6949772273, 6980470074 και 6986049477