Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Σερρών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

oxi-stin-idiotikopoiisi-tou-nerouΣυγκέντρωση μπροστά στο ξενοδοχείο «ΕΛΠΙΔΑ RESORT» (Κοιλάδα), όπου από σήμερα πραγματοποιείται το συνέδριο της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΥΕΑ), οργανώνει την Πέμπτη στις 9 το πρωί, η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση και να διαδηλώσει ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα – ανήκει στο λαό.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επισπεύδεται, με πρόσχημα την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης, το ξεπούλημά τους σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα χαράτσια σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Στο πλαίσιο της οδηγίας του 2000 για τα νερά και στο όνομα της βαθιά αντιλαϊκής ευρωενωσιακής αρχής “ο ρυπαίνων πληρώνει” η απειλή των υδρομέτρων βρίσκεται προ των πυλών της φτωχής αγροτιάς με το εφεύρημα της “ανάκτησης του περιβαλλοντικού κόστους”.

Απαιτούμε:

Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων, κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, καμία διακοπή νερού λόγω οφειλής σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Πλήρη σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστικά κρατική, ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων μέσα από ενιαίο δημόσιο φορέα που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τη διασφάλιση επάρκειας και την αξιοποίησή τους κατά υδατικό διαμέρισμα. Αμεση υλοποίηση αναγκαίων τεχνικών έργων εξασφάλισης επάρκειας και ορθολογικής διαχείρισης του νερού χωρίς ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης, απ’ τον αρμόδιο κρατικό φορέα».