Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη από τους εργαζόμενους της Π.Ε. Σερρών

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο γραφείο 112 του Διοικητηρίου (υπεύθυνος Γιώργος Τσιφούτης τηλ. 2321350349)

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη από τους εργαζόμενους της Π.Ε. Σερρών

Μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης αναλαμβάνει το τοπικό τμήμα Σερρών του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από τη Δευτέρα 28.09.2015 έχει αρχίσει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να διατεθούν για την ανακούφιση των προσφύγων, που διέρχονται καθημερινά από το Δήμο Παιονίας (Ειδομένη).

Ο Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά σ’ αυτά τα γεγονότα και τάσσεται εμπράκτως στο πλευρό της  κοινότητας Εθελοντών Κιλκίς – Θεσσαλονίκης Σύριοι Πρόσφυγες, που μαζί με το μαγειρεμένο φαγητό που προσφέρει στους πρόσφυγες της Ειδομένης αποφάσισε να αυξήσει τις έτοιμες σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης που δίνει, ώστε να διατίθενται ακόμη περισσότερα αγαθά και είδη υγιεινής σε ακόμη περισσότερους πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι της Π.Ε. Σερρών ανταποκρίνονται ήδη πολύ θερμά στην προσπάθεια του συλλόγου να ενισχύσει την Κοινότητα Εθελοντών και τα πρώτα προϊόντα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται. Θεωρώντας πολύ σημαντική την παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες , ο σύλλογος καλεί και όσους πολίτες το επιθυμούν  , να συνδράμουν όσο μπορούν.

πρόσφυγες-735x459Όποιος λοιπόν επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να φτιάξει μια ή και περισσότερες  σακούλες μεταξύ των τεσσάρων κατηγοριών Α. Γ. Π. Β. 

  •  Α. ανδρική σακούλα: χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι
  • Γ. γυναικεία σακούλα: χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού, οδοντόβουρτσα   οδοντόπαστα, κονσέρβα , κουτάλι ή πιρούνι
  • Π. παιδική σακούλα: κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, ατομική μαρμελάδα + κουταλάκι
  • Β. βρεφική σακούλα: 6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών

ΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Α, Γ, Π ή Β ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ για να είναι ευδιάκριτη η κατηγορία..

Κάθε σακούλα δεν πρέπει να περιέχει περισσότερα ή λιγότερα απ΄ όσα  αναφέρονται παραπάνω.

Επίσης, για το επόμενο διάστημα είναι απαραίτητα τα ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ, συσκευασίες φαγητού μιας χρήσης 375 ml με καπάκι, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες,  στο γραφείο 112 του Διοικητηρίου  (υπεύθυνος Γιώργος Τσιφούτης τηλ. 2321350349)