Συγκέντρωση υπογραφών κατά της ευθανασίας αδέσποτων

Συγκέντρωση υπογραφών κατά της ευθανασίας αδέσποτων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) συγκεντρώνουν υπογραφές με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη, για την θανάτωση υγειών αδέσποτων ζώων που δεν υιοθετούνται από το κυνοκομείο της πόλης.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 20 Οκτώβρη, ο κ. Αγγελίδης επικαλούμενος τη δημόσια υγεία, την προστασία των παιδιών και την πρακτική που ακολουθείται σε «πολιτισμένες Ευρωπαϊκές χώρες» πρότεινε την ευθανασία των σκύλων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο για να «λυθεί» το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Τόνισε μάλιστα ότι θα ζητήσει μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να αλλάξει η υπάρχουσα νομοθεσία, που κρίνει μόνο την εφαρμογή προγραμμάτων στείρωσης ως αποδεκτή μέθοδο ελέγχου του πληθυσμού τους.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο «πολιτισμένος δήμαρχος» απασχολεί με τη συμπεριφορά του. Ο Φ.Ο.Σ. έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις άθλιες συνθήκες στο κυνοκομείο, την κακοποίηση ζώων, την μη παροχή ιατρικής περίθαλψης με αποτέλεσμα τα σκυλιά να αποδεκατίζονται από τις ασθένειες, αλλά και επιχειρήσεις «σκούπα» σε βάρος στειρωμένων και επανενταγμένων σκυλιών της περιοχής.

Οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις, πολίτες και δημόσια πρόσωπα σε όλη τη χώρα.

Μετά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00, η Π.Φ.Π.Ο και ο Φ.Ο.Σ. ξεκίνησαν την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αποδέκτη τον υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ας ενώσουμε όλοι τη φωνή μας κατά των δηλώσεων αυτών και ας καταδικάσουμε τον Δήμαρχο Σερρών και κάθε άλλο όμοιό του. Η αγάπη, η φροντίδα, ο σεβασμός των ζώων είναι πολιτισμός ενώ κάθε άλλη πρόταση εις βάρος των ζώων είναι σκοταδισμός».

Την υπογραφή σας μπορείτε να βάλετε εδώ.

Πηγή: zoosos.gr