Συγκίνηση και γλέντι στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»

με την πείρα που το διακατέχει αλλά και την γεύση παλιού καλού κρασιού απέδειξε ότι ο χορός δεν έχει ηλικία
με την πείρα που το διακατέχει αλλά και την γεύση παλιού καλού κρασιού απέδειξε ότι ο χορός δεν έχει ηλικία

Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου  2014, ο Ετήσιος Xορός του  Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών  ”ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ”.

 Η βράδια ξεκίνησε με τα  παιδιά του μικρού χορευτικού του Συλλόγου μας, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Καρυπίδη Παύλο και την κα Γιαννούλη Βασιλική, τα οποία με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο αλλά και την ανεμελιά τους παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε δυνατό χειροκρότημα. Το Μεγάλο χορευτικό μας (των ενηλίκων) με την πείρα που το διακατέχει αλλά και την γεύση παλιού καλού κρασιού απέδειξε ότι ο χορός δεν έχει ηλικία . Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το εφηβικό τμήμα με τη δική του φρεσκάδα και δύναμη ταξιδεύοντας χορευτικά σε πολλές περιοχές του Πόντου από τα δυτικά μέχρι τον Καύκασο και το μακρινό Κάρς.   Τέλος το Τακτικό Χορευτικό Τμήμα Παραστάσεων, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Λαμπριανίδη Κώστα   χόρεψε χορούς της ευρύτερης περιοχής Τραπεζούντας ,με ήχους λύρας, αγγείου και ζουρνά και τελείωσε το πρόγραμμα του με τον Χορό Σέρρα της Περιοχής Κοσμά Ματσούκας που προκάλεσε «ρίγη συγκίνησης» όπως περιέγραψε Σερραίος παρευρισκόμενος δημοσιογράφος.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα με τους  Κουρτίδη Γιάννη  και Δημαρίδη Γιώργο στο τραγούδι , τον Τσιφτελίδη Γιώργο στην λύρα και τον Κυρκενίδη Παντελή στο αγγείο (Τουλούμ) και στην λύρα, συνοδευόμενοι από τον Ζαραφίδη Χρήστο στο νταούλι και τον Αλεξανδρίδη Γρηγόρη στα πλήκτρα.

 Τέλος ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης και τα καταστήματα που στήριξαν έμπρακτα προσφέροντας δώρα, τους πολιτιστικούς συλλόγους ποντιακούς και μη που παραβρέθηκαν, αλλά και τα μέλη και τους φίλους που δίνουν ενέργεια στο δύσκολο έργο και δύναμη για την συνέχεια.