Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε σύγκρουση βαγονέτων του ΟΣΕ, έξω από τη Μεσοκώμη – Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΕ

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε σύγκρουση βαγονέτων του ΟΣΕ, έξω από τη Μεσοκώμη – Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΕ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε  στις 1.00μμ περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας (16/5) έξω από το χωριό Μεσοκώμη του δήμου Εμμανουήλ Παπά.

Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν δυο βαγονέτα (μηχανήματα γραμμής) του ΟΣΕ στα οποία επέβαινε προσωπικό του Οργανισμού. Στο ένα (όχημα τύπου UNIMOG που επέβαινε πάνω στις ράγες με ειδικούς τροχούς γραμμής) επέβαινε συνεργείο το οποίο πραγματοποιούσε ψεκασμούς καταπολέμησης των αγριόχορτων δίπλα από τις γραμμές και στο δεύτερο (ειδικό οχημα μεταφοράς εργαλείων και προσωπικού) άλλο συνεργείο που έκανε εργασίες συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μεσοκωμη-Τούμπα2016-05-16_164004Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο βαγονέτα συγκρούστηκαν κινούμενα με την ίδια φορά (σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο από τους εργάτες που επέβαιναν στο UNIMOG, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (ένας ελαφρά κι ένας σοβαρά).

το ένα από τα δύο οχήματα του ΟΣΕ με εμφανή τα αποτελέσματα της σύγκρουσης
το ένα από τα δύο οχήματα του ΟΣΕ με εμφανή τα αποτελέσματα της σύγκρουσης

Ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν πριν λίγο (5.45μμ)

Ανακοίνωση του ΟΣΕ

Σήμερα Δευτέρα 16/05/2016 στην περιοχή Χρυσού Σερρών αυτοκινούμενο σιδηροδρομικό όχημα γραμμής (Μπουρέζα ΑΥ4) προσέκρουσε σε μηχανοκίνητο όχημα γραμμής (τύπου Unimog) κινούμενο στην ίδια φορά/κατεύθυνση και με το οποίο προσωπικό γραμμής ράντιζε την βλάστηση εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής (εκχόρτωση).
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο από τους επιβαίνοντες στο όχημα Unimog. Το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια Βόρειας Ελλάδας του ΟΣΕ μετέβησαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος για συνδρομή και διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το συμβάν. Παράλληλα δόθηκε εντολή για άμεση και αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση στις οικογένειες των θανόντων συναδέλφων. Ο ΟΣΕ θα ενημερώσει υπεύθυνα, αμέσως μόλις διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος.