Συγνώμη Μπουτάρη ενώπιον Τσαρουχά και αλλαγή στάσης για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Συγνώμη Μπουτάρη ενώπιον Τσαρουχά και αλλαγή στάσης για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Κόλλια-Μπουτάρης26-2-2015a 065Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στα εγκαίνια των δύο εκθέσεων, Detrop και Oenos, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ακύρωσε προ ολίγων ημερών, προγραμματισμένο ραντεβού με την Υφυπουργό, ζήτησε συγνώμη από την κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα.

Ο κ. Μπουτάρης είπε στην Υφυπουργό, ότι εμμένει στην άποψή του ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει υποβαθμιστεί, αλλά παραδέχτηκε πως πρέπει το ΥΜΑΘ να ενδυναμωθεί, παίρνοντας περισσότερες αρμοδιότητες από την παρούσα Κυβέρνηση.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός τόνισε στον κ. Γιάννη Μπουτάρη, ότι είναι ευπρόσδεκτος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ ΥΜΑΘ και Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να χαραχθεί κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Η συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ανανεώθηκε για το προσεχές χρονικό διάστημα.