Συλλαλητήριο για τον αγωγό αερίου ΤΑΡ από το ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας

tap_5_AFISSAΤου Γιώργου Αλεξάκη
Την ανάγκη αλλαγών στην όδευση του ΤΑΡ επισημαίνει μιλώντας στο «R» ο επικεφαλής του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας Ζαφείρης Μυστακίδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΓΕΩΤΕΕ ως σύμβουλος του κράτους θεωρεί αναγκαίο έναν ουσιαστικό διάλογο μακριά από τη λογική του παζαρέματος. Ο κ. Μυστακίδης, αφού διευκρινίζει ότι δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή του αγωγού τονίζει ότι οι ιθύνοντες της κοινοπραξίας πρέπει να εξετάσουν την πρόταση, που έχει καταθέσει το ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ από την αρχή. Κυρίως εκφράζει ενστάσεις για τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών όσο και για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης στις Σέρρες. Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο R σημειώνει: «Δεν είμαστε αντίθετοι με τον αγωγό. Όμως τα επιχειρήματα για την όδευση που έχουν δεν μας καλύπτουν μέχρι στιγμής. Αν θα μας πουν κάτι άλλο, τότε είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Σε σχέση με την όδευση που έχουν καταθέσει είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σχέση με αυτήν την όδευση. Πρέπει να εξετάσουν την πρόταση, που έχει καταθέσει το ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ. Καμιά όδευση, όπως είναι σήμερα, όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι ανησυχίες μας είναι οι συγκεκριμένες, τόσο για την περιοχή των Τεναγών όσο και για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης. Εκεί, στο Σταθμό, υπάρχει θερμοκρασιακή αναστροφή. Δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς αυτό το στοιχείο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω με πιο τρόπο πώς θα αλλάξουν τις οδεύσεις»
Επίσης ο κ. Μυστακίδης τάσσεται κατά του προσχηματικού διαλόγου. «Έχει γίνει αντιπρόταση από μας, μπορεί να την εξετάσουν, έχουν άρτιο επιστημονικό δυναμικό. Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα προκύψουν αποτελέσματα, όχι στη λογική, όμως, παζαρέματος» υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Δεν είμαστε κατά της πραγματοποίησης του αγωγού., Αναμένουμε την τριμερή επιτροπή και να συζητήσουμε διεξοδικά. Σε ειλικρινή βάση διάλογου, για να προκύψει κάτι θετικό.
Δεν στέκονται ως επιχειρήματα αυτά που έχει καταθέσει η Κοινοπραξία στην απαντητική επιστολή. Δεν μας καλύπτουν ως απαντήσεις. Τις έχουμε μελετήσει. Οφείλουμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΩΤΕΕ:

Η ΔΕ του παραρτήματος μας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του παραρτήματος μας στο συλλαλητήριο, για να διατρανώσουμε την διαφωνία μας με την όδευση του Αγωγού ΤΑΡ, που θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το θέατρο Φιλίππων στις Κρηνίδες.
Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς μέλη μας να συμμετάσχουν στο εν λόγω συλλαλητήριο ώστε να διατρανώσουμε το δίκαιο του αιτήματος μας. Παράλληλα καλούμε και κάθε άλλο πολίτη της Δράμας, Καβάλας και Σερρών να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για να υποστηρίξει το δίκαιο των αιτημάτων μας που αφορούν κάθε κάτοικο των εν λόγω περιοχών.