Συλλήψεις και κυνηγητό για σπείρα διαρρηκτών με δράση και στις Σέρρες

Συλλήψεις και κυνηγητό για σπείρα διαρρηκτών με δράση και στις Σέρρες

Δύο μέλη συμμορίας που φέρεται να ενέχονται σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (30/11) στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους.

Η συμμορία των τεσσαρων

Προηγήθηκε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου έως την ημέρα σύλληψής τους συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στον νομό Σερρών.

Ο τρόπος δράσης τους

Τα μέλη της συμμορίας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές.

Μετακινούνταν από και προς τους υποψήφιους στόχους με κλεμμένο όχημα, ενώ για ένα δεύτερο αυτοκίνητο που κατείχαν είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα μεταβίβασης. Και στα δύο ΙΧ τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Με βεβαρυμένο παρελθόν

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι φερόμενοι ως δράστες, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για συναφή αδικήματα, διέπραξαν μέσα σε δυόμισι μήνες μία ληστεία, τέσσερις διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, μία κλοπή οχήματος και τρεις κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ η λεία τους περιελάμβανε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

Κλεμένο όχημα και… ναρκωτικά!

Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων σε χωριό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την πλήρη αποσυναρμολόγησή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων στη Χαλκηδόνα και τα Διαβατά εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Advertisements