Σύλληψη αλλοδαπών στον Λευκώνα, για παράνομη εισαγωγή 9300 φιαλών αλκοολούχων ποτών

Λαθρεμπόριο-ποτων-φορτηγό-Περισσότερες από εννέα χιλιάδες φιάλες αλκοολούχων ποτών κατάφεραν να περάσουν από τα σύνορα του Προμαχώνα τρεις αλλοδαποί, δύο βουλγαρικής και ένας ρουμανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Οι δράστες με το παράνομο φορτίο ,έγιναν αντιληπτοί, έξω από την πόλη των Σερρών, στην εθνική οδό Σερρών- Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λευκώνα Σερρών), εντοπίστηκε το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίοι επέβαιναν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν (24)λαθραίες φιάλες αλκοολούχου ποτού (βότκα), συνολικού όγκου (20,4) λίτρων.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας εταιρίας με έδρα την Ρουμανία, με οδηγό τον 47χρονο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν (9.274) λαθραίες φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου (11.032) λίτρων.

Λαθρεμπόριο-ποτάΌπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από την Βουλγαρία τις ανωτέρω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι υπήκοοι Βουλγαρίας ενεργούσαν ως προπομποί προκειμένου να ενημερώνουν τον 47χρονο υπήκοο Ρουμανίας για την ύπαρξη ελέγχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν ( 9.298) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικού όγκου (11.052,4) λίτρων, οι οποίες εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών γι

Οι τρεις αλλοδαποί που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της λαθρεμπορίας.