ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ – FOSSES: Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα γλωσσών 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ – FOSSES: Αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα γλωσσών 2014
Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας κ. Σταύρος Καμαρούδης
Αναπληρωτής Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας κ. Σταύρος Καμαρούδης

Κάθε χρόνο, την 26η Σεπτεμβρίου ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών , η Ευρώπη γιορτάζει τη γλωσσική της πολυμορφία με πλήθος δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τη γλωσσική διαφορετικότητα αλλά και τα οφέλη που παρέχει η δυνατότητα της επικοινωνίας σε περισσότερες από μία γλώσσες.

Την πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών πήραν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών 2001, έχοντας ως  βασικούς στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών, την ευρεία διάδοση όλων των γλωσσών καθώς και της αξίας τους και την ενθάρρυνση της διά βίου εκμάθησης γλωσσών.
Διδάκτορας ψυχολογίας κ. Γιώργος Πιντέρης
Διδάκτορας ψυχολογίας κ. Γιώργος Πιντέρης

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

συμμετέχοντας στις δραστηριότητες αυτής της ευρωπαϊκής γιορτής πραγματοποίησαν εκδήλωση το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης με καλεσμένους δύο εκλεκτούς ομιλητές, τον διδάκτορα ψυχολογίας κ. Γιώργο Πιντέρη με θέμα: « Γλώσσες και προσωπικότητα» και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας κ. Σταύρο Καμαρούδη με θέμα: « Γλώσσες: σκέψεις , γέφυρες , τέχνες και μουσικές ».
      Οι δύο αξιόλογοι ομιλητές μάγεψαν το κοινό, που κατέκλυσε το αμφιθέατρο, με το μεστό, άμεσο και καθαρό λόγο τους. Έμπρακτη απόδειξη της δύναμης που κρύβει μέσα του ο γλωσσικός θησαυρός στην επικοινωνία των ανθρώπων. 
      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ – FOSSES_0236Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση ζωγραφικής του κ. Πατμανίδη, μαθηματικού, με θέμα: « Αναμνήσεις από τη Γαλλία».
      Η  γαλλική γλώσσα και ο γαλλικός πολιτισμός ενέπνευσαν τον πρώην Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σερρών ν΄ αποτυπώσει με το πινέλο του και να μοιραστεί μαζί μας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής τις αναμνήσεις του από τα ταξίδια του στη Γαλλία με αφορμή τις ανταλλαγές του 3ου Γυμνασίου με το Γυμνάσιο της πόλης  Fosses  της Γαλλίας.
Advertisements