«Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν.Σερρών».

την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7.μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, μπορούν ,όσοι επιθυμούν να παραστούν σε μια συνάντηση –ενημέρωση για τους σκοπούς του συλλόγου και για τον προγραμματισμό των δράσεων
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7.μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, μπορούν ,όσοι επιθυμούν να παραστούν σε μια συνάντηση –ενημέρωση για τους σκοπούς του συλλόγου και για τον προγραμματισμό των δράσεων

Ο νεοσυσταθείς σύλλογος ιδρύθηκε και  εδρεύει στις Σέρρες επί της οδού Υψηλάντου 4, 2ος όροφος, με την επωνυμία « Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν.Σερρών».

  Μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν  στις 10-12-2012 εκλέχθησαν και συγκροτήθηκαν  σε σώμα οι κάτωθι αναφερόμενοι:

  1. Πρόεδρος: Μαριάνθη Εμμανουηλίδου, Δικηγόρος.
  2. Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Ιλανίδου, Συντ. Δικηγόρος
  3. Γενική Γραμματέας: Ολυμπία Παχαδίρογλου, Εκπαιδευτικός
  4. Ταμίας: Χρήστος Παπαπαύλου, Υπάλληλος Νοσοκομείου
  5. Μέλος: Σπυριδούλα Σταυράτη, Εισαγγελέας
  6. Μέλος: Στέλλα Ευθυμιάδου, Δικηγόρος
  7. Μέλος: Ζωή Ταουχτσή, Κοινωνική λειτουργός
  8. Εκπρόσωπος Τύπου: Χρήστος Παπαπαύλου

Κύριος σκοπός της είναι: η ενεργός συμβολή της στην πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών να οδηγηθούν σε παραπτωματική συμπεριφορά.  

Άλλοι σκοποί της είναι:

1) Η παροχή υλικής και κοινωνικής  στήριξης σε ανηλίκους στους  οποίους έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά  μέτρα ή έχουν απολυθεί από  ίδρυμα αγωγής ανηλίκων ή ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων ή κατά των οποίων εκκρεμεί ποινική δίκη για αξιόποινη πράξη, ή διαβιώνουν σε κοινωνικό περιβάλλον ατόμων που τελούν καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα αξιόποινες πράξεις ή αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσχέρειες κοινωνικής προσαρμογής.

2) Η παροχή επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαίδευσης, πολιτιστικής καλλιέργειας, ψυχαγωγίας και στέγης σε ανηλίκους ,αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ανηλίκων και προώθησης στην αγορά εργασίας.

Ο «Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Ν.Σερρών»

θεωρώντας πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ο εθελοντισμός είναι χρήσιμος  για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών ζητημάτων καθώς είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας, καλεί όσους ενστερνίζονται την άποψη και τους σκοπούς της να γίνουν ενεργά μέλη της και να γίνουν αρωγοί σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα της τοπικής κοινωνίας μας.

Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να μας επισκεφτείτε κάθε Τρίτη στις 7-8.00 μ.μ. επί της οδού Υψηλάντου 4, 2ος όροφος. Τηλ.επικοινωνίας: 6972896460/6982254200.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 7.μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, μπορούν ,όσοι επιθυμούν να παραστούν σε μια συνάντηση –ενημέρωση για τους σκοπούς του συλλόγου και για τον προγραμματισμό των δράσεων.