ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ: Νέα αδικία για τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Σερρών

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το Δήμο Σερρών για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  «εκ του πονηρού», καθώς Απάλλαξε από τα έξοδα της σήμανσης μόνο τους δικαιούχους αναπήρους που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 Ευρώ το χρόνο.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή που εξέδωσαν, αυτό το όριο των 15.000€ μπορεί να ξεπεραστεί «εύκολα» αφου με το επίδομα που παίρνει μια τετραμελής οικογένεια για το τετραπληγικό μέλος της (740€/μήνα) και αν ενας από τους γονείς εργάζεται με μισθό 510€ το μηνα, τότε αυτόματα τίθεται εκτός ορίου. Ζητουν να γίνει τροποποιητική ρύθμιση στην απόφαση που να αποκαθιστά την αδικία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Καμία επιβάρυνση για τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης

Στις 4/10/2016 ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος κ. Αντιδήμαρχος, σε συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, συμφώνησαν στην ανάγκη τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης της 27/05/2015, ώστε οι δικαιούχοι με κινητικά προβλήματα ιδιωτικής θέσης στάθμευσης, να απαλλαγούν από τα έξοδα της σήμανσης και αυτά να μεταφερθούν στο Δήμο. Όπως ίσχυε δηλαδή μέχρι της 27/05/15

Όμως το Δ.Σ. της 25/01/2016 και έπειτα από εισήγηση του κ. Αντιδημάρχου πήρε διαφορετική απόφαση.

Απάλλαξε από τα έξοδα της σήμανσης μόνο τους δικαιούχους αναπήρους που έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 15.000 Ευρώ το χρόνο.

Δηλαδή: Μια τετραμελής οικογένεια στην οποία ανήκει ανήλικο τέκνο με σοβαρή τετραπληγία και το οποίο λαμβάνει το ανώτερο επίδομα των 740 Ευρώ το μήνα (8.880 το χρόνο), δε δικαιούται δωρεάν σήμανση της θέσης στάθμευσης, εάν ο ένας από τους δύο γονείς εργάζεται με μισθό μεγαλύτερο των 510 Ευρώ το μήνα (6120 το χρόνο).

Η δικαιολόγηση της παραπάνω ενέργειας με πρόφαση το ύψος τον αναπηρικών επιδομάτων γίνεται εκ του πονηρού. Έχει στόχο  να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας και αγγίζει τα όρια της αλητείας. Είναι θλιβερό δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης να εξαγγέλλουν το «νοικοκύρεμα» των δημοτικών εσόδων στην πλάτη των προνοιακών επιδομάτων.

Ενημερώνουμε όλους τους παραπάνω κυρίους ότι το επίδομα που λαμβάνει ένας χρονίως πάσχον, ούτε κατά διάνοια δεν αναπληρώνει τα έξοδα που απορρέουν από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει τις 3000 Ευρώ μηνιαίος. Τα επιδόματα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια στοιχειώδη αποζημίωση σε έναν χρονίως πάσχοντα, γιατί η κοινωνία δεν του επιτρέπει να ζήσει με ισότιμους όρους. Σε καμία περίπτωση κάποιος δε μπορεί να ζήσει μόνο με αυτά χωρίς τη στήριξη της οικογένειας του.  

Επισημαίνουμε εκ νέου πως η ανάγκη για αναπηρικές θέσεις στάθμευσης προέκυψε από το γεγονός πως οι διοικήσεις των πόλεων δεν ήθελαν ή δεν κατάφεραν να αναμορφώσουν τις πόλεις προσπελάσιμες σε όλους τους κατοίκους τους.

Συνεπώς, θεωρούμε ιδιαίτερα άδικο τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουμε  την οποιαδήποτε πρόσθετη επιβάρυνση για τη στάθμευση και τη μεταφορά μας, ειδικά στις μέρες μας που τα μνημονιακά μέτρα απειλούν να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης διόρθωσης αυτής της αδικίας και καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν άμεσα.