«Συμμαχία Σερραίων»: Εντυπωσιακή πρώτη του Αλέξανδρου Χρυσάφη για τον θώκο του Δημάρχου

«Συμμαχία Σερραίων»: Εντυπωσιακή πρώτη του Αλέξανδρου Χρυσάφη για τον θώκο του Δημάρχου

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Αλέξανδρου Χρυσάφη και της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης  «Συμμαχία Σερραίων» που θα διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σερρών στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Philippos Ξενία αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει στους περισσότερους από 250 Σερραίους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αλέξανδρου Χρυσάφη να παραστούν στα αποκαλυπτήρια της νέας κίνησης.

«Ποιοτικά» χαρακτηριστικά των προσκεκλημένων

Ως προς τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά αυτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση διακρίναμε δύο πρώην Δημάρχους της πόλης των Σερρών (κ.κ. Ζήσης Μητλιάγκας, Γιάννης Βλάχος), τρεις πρώην Δημάρχους Καποδιστριακών Δήμων (κ.κ. Κετσετζή, Ταλιουρίδη και Ρίζο) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ.Π.Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Χρ.Μέγκλας, η πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κυρία Μηλίγκα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Σερρών κ.Π.Χράπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος (παράταξης του Δημάρχου Π.Αγγελίδη) Κώστας Χασαπίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ν.Σερρών κ.Καμπούρης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μπασδάνης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, επι πολλές τετραετίες, κ. Τάκης Σωτηριάδης, πολλούς επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς και απλοί πολίτες.

Σημειολογική κίνηση

Σημειολογικά ο κ. Χρυσάφης με την είσοδό του στην αίθουσα, αφού χαιρέτησε όλους τους θεσμικούς φορείς που καθόταν στην πρώτη σειρά, επέλεξε να καθίσει δίπλα στον πρώην Δήμαρχο Ζήση Μητλιάγκα, έως ότου ανέβει στο βήμα του ομιλιτή.

Η δημιουργία της κίνησης «Συμμαχία Σερραίων»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Χρυσάφης απαντώντας σε όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν πρώιμη τη δημιουργία της κίνησης «Συμμαχία Σερραίων» (καθώς οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το Φθινόπωρο του 2019), λέγοντας πως:

«μπορεί να φαντάζει μεγάλο το χρονικό διάστημα  αλλά είναι πολύ μικρό μπροστά στα τόσα προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά και η πόλη μας. Και σαν ενεργοί πολίτες πιστεύουμε ότι η ευημερία και η πρόοδος δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρει η όποια κεντρική κυβέρνηση αλλά κατακτήσεις της δικιάς μας γνώσης εμπειρίας επίπονης εργασίας και αγώνα. 

Για μας οι εξετάσεις απέναντι στην κοινωνία είναι ακριβώς αυτός ο χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος».

Συμβούλιο «σοφών»

Η γραμμή της νέας κίνησης, θα στοχεύει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών με τη δημιουργία ενός συμβουλίου προηγούμενων δημοτικών αρχόντων που θα διατυπώνουν τη γνώμη τους  για στρατηγικές αποφάσεις του Δήμου:

«Πιστεύω ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει να θεσμοθετήσει, αλλά κυρίως να ενεργοποιήσει ένα συμβούλιο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχόντων, μέσα από το οποίο θα περνά αυτή η συμπυκνωμένη γνώση, συμβουλευτικά, βοηθώντας έτσι όλες τις σοβαρές και στρατηγικές αποφάσεις του Δήμου. Η δικιά μας φιλοσοφία βασίζεται στην συνδιαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, χρηστικού, κοστολογημένου και κυρίως Σερραϊκού σχεδίου δράσης, που θα προέρχεται από τον Σερραίο Δημότη και θα απαντά στις ανάγκες του Σερραίου κατοίκου των χωριών και της πόλης μας.»

Θεματικές ομάδες εργασίας

Δημιουργία 11 θεματικών ομάδων εργασίας, οι οποίες θα κληθούν να μετουσιώσουν σε πράξη την φιλοσοφία που διέπει την κίνηση για τη «συνδιαμόρφωση  ενός ολοκληρωμένου, ρεαλιστικού, κοστολογημένου και κυρίως Σερραϊκού σχεδίου δράσης, που θα προέρχεται από τον Σερραίο δημότη και θα απαντά στις ανάγκες του Σερραίου κατοίκου των τοπικών διαμερισμάτων και της πόλης».

Νέο στρατηγικό πλάνο

Αναγκαία, έκρινε, την χάραξη νέου στρατηγικού πλάνου που θα αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς, διακρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Περιέγραψε ένα δήμο που θα αποτελεί σύμμαχο και όχι τιμωρό του πολίτη και θα διαμορφώσει ένα περιβάλλον εξωστρέφειας, συμπόρευσης δυνάμεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.Ο κ. Χρυσάφης, σημείωσε, ότι προσβλέπει στην αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπεραμύνθηκε του ανεξάρτητου χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης που ηγείται.

Ολοκληρωμένη πρόταση πριν τις εκλογές

 «Στις εκλογές όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση αλλά θα έχουμε οικοδομήσει μια δυνατή και άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με τον βασικό μας σύμμαχο, τον Σερραίο πολίτη κι αυτό για εμάς θα είναι η πρώτη και σημαντικότερη νίκη».

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Τα μέσα που χρησιμοποιείς δίνουν αξία στον σκοπό σου»

Ο κ. Χρυσάφης στην αποστροφή του λόγου του, αναγνώρισε πως ο αγώνας που θα δώσει δεν θα είναι εύκολος, σημειώνοντας με νόημα, ότι «η Ιθάκη είναι μακριά και το ταξίδι γεμάτο Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, αντιδράσεις και αντιστάσεις».

Δήλωσε, ωστόσο, αποφασισμένος να υπηρετήσει το αξιακό σύστημα που του δίδαξαν οι γονείς του και που συμπυκνώνεται στη φράση: «τα μέσα που χρησιμοποιείς δίνουν αξία στον σκοπό σου».

«Πολλές φορές, δήλωσε, αυτό είναι μειονέκτημα στην πολιτική. Πολλοί, ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα, υποσχέσεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση… Νικητής είναι κι αυτός που δεν ντρέπεται για τη διαδρομή του».

Ανοιχτό Προσκλητήριο σε όλους του Σερραίους:

Εξέφρασε την αντίθεσή του σε κοινωνικές και κομματικές  περιχαρακώσεις αλλά και σε κατεστημένα και στεγανά, κατά την άσκηση δημοτικής εξουσίας. Αντιτάσσεται, τόνισε, στα συμπτώματα αδιαφάνειας, προχειρότητας και έλλειψης στρατηγικής, στις ξεπερασμένες και γερασμένες πρακτικές και αντιλήψεις.

 «Αφήνουμε πίσω μας το χθες κοιτώντας αποκλειστικά το μέλλον. Καλούμε δίπλα μας κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που μοιράζετε μαζί μας τις ίδιες αξίες και αρχές, τα ίδια οράματα Το αύριο έρχεται, ας διδαχθούμε από το παρελθόν, ας συμμαχήσουμε με το μέλλον».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκδήλωση τελείωσε με θερμούς εναγκαλισμούς του επικεφαλής της κίνησης κ.Αλέξανδρου Χρυσάφη και των υποστηρικτών του.