Συμμετοχή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο ECOFESTIVAL του Δήμου Σερρών

Συμμετοχή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο ECOFESTIVAL του  Δήμου Σερρών

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών έδωσε και φέτος, ενεργά το παρόν στο ecofestival του Δήμου Σερρών, μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και τη δημιουργική εκτόνωση των παιδιών.

βιβλία σε 4 τροχούς

Από την Τρίτη 23 έως και την Πέμπτη 25 Μαΐου, μαθητές από όλο το Νομό, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το λεωφορείο της κινητής βιβλιοθήκης και να ενημερωθούν για το έργο της. Τα βιβλία σε 4 τροχούς ταξιδεύουν μέχρι τα πιο απομακρυσμένα σχολεία του νομού, για τους μαθητές που δεν έχουν το προνόμιο της πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη.

Η Κινητή Μονάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας υποστηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και παράλληλα εξασφαλίζει στους μαθητές την πληροφόρηση, την ψυχαγωγία και τα απαραίτητα εργαλεία για να εξοικειωθούν με το βιβλίο και την ανάγνωση.

Οι λάτρεις των βιβλίων

Οι πραγματικοί λάτρεις των βιβλίων επέλεξαν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο της αρεσκείας τους, ενώ  οι υπόλοιποι, με συμμάχους τη φαντασία  και τα βιβλία, δημιούργησαν  φανταστικούς φίλους που με τις ιδιότητές τους θα μπορούσαν να παίξουν ενεργό ρόλο στην προστασία του πλανήτη.

Διασκεδάσαμε…φυσικά και ανανεώσαμε το ραντεβού μας και με τα 330 στο σύνολο παιδιά που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το βιβλιο-αυτοκίνητο της Δημόσιας κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.