Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο «Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας».

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο «Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας».

18-11-14 thessaloniki1Ο Δήμος Σερρών, συμφωνα με την ενημέρωση που μας έστειλε, συμμετείχε στο συνέδριο με τίτλο «Ανταλλαγές καλών πρακτικών για την δημόσια και ιδιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας» στις 12/11/2014 στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Θεμιστοκλέους Σοφοκλή και στέλεχος του τμήματος Προγραμματισμού. Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Βόλβης, Sandanski, Petrich, Gotse Delchev, Blagoevgrad, o Πρόεδρος του Ελληνό – Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Β.Ε. κ. Χρήστος Καζαντζής, ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου Διευθυντής της Τοπικής Ανάπτυξης της ANATOLIKIS S.A. κα.. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν κοινό σημείο αναφοράς την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δήμων στη διασυνοριακή περιοχή σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και τη δημιουργία νέων συνεργασιών και φυσικά τη διατήρηση των ήδη υφιστάμενων καλών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσω υλοποιήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που μετέχουν οι παραπάνω Δήμοι. Στόχος είναι ένα οργανωμένο μοντέλο συνεργασίας με κοινά προγράμματα που θα αποτελέσει ένα πυλώνα ανάπτυξης σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού κ. Γρηγοριάδης Παναγιώτης στην ομιλία του, αφού έκανε σύντομη παρουσίαση των αξιοθέατων και των τουριστικών προορισμών του Δήμου Σερρών, παρουσίασε την εμπειρία του Δήμου στην εφαρμογή των προγραμμάτων Prom Cult, Promo Safe Driving και Sports For All, που υλοποιεί σε συνεργασία με Δήμους στη διασυνοριακή περιοχή. Τόνισε πως τα παραπάνω προγράμματα αποτελούν σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία έργων στην πόλη και επίσης ανέφερε την σπουδαιότητα ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των Δήμων που οδηγεί στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας προς όφελος των πολιτών. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού των παραπάνω έργων.