Συμμορία νεαρών ρήμαζε σπίτια καταστήματα και αυτοκίνητα στις Σέρρες

Η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, ενώ περιλαμβάνει και 17 οχήματα, 16 από τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους

Συμμορία νεαρών ρήμαζε σπίτια καταστήματα και αυτοκίνητα στις Σέρρες

Στις συλλήψεις τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που ρήμαζε οικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση  το πρωί της Τετάρτης 20/12.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε περιοχή των Σερρών, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 20, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν το τελευταίο διάστημα συστηματικά κλοπές οικιών, επιχειρήσεων και οχημάτων, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες και ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών αλλά και της Θεσσαλονίκης.

25 διαρρήξεις σε ένα μήνα και 17 κλοπές αυτοκινήτων

Συγκεκριμένα το διάστημα από 20-09-2017 έως 24-10-2017, ενέχονται σε 25 διαρρήξεις – κλοπές και απόπειρες κλοπών από σπίτια, αυλές σπιτιών, αποθήκες, επιχειρήσεις και καταστήματα, τα οποία είτε παραβίαζαν είτε εισέρχονταν σε αυτά από ανασφάλιστα σημεία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω διάστημα διέπραξαν 17 κλοπές αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλου, τα οποία κατά περίπτωση χρησιμοποιούσαν για την τέλεση και άλλων κλοπών, ενώ τα 16 από τα κλεμμένα οχήματα, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Λεία 35.000 ευρώ

Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε 49 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους,  οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Advertisements