Συμμορίες γυναικών σε μπαράζ κλοπών στις Σέρρες

Συμμορίες γυναικών σε μπαράζ κλοπών στις Σέρρες

Πέντε γυναίκες Ρομά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικες, είναι οι δράστιδες των κλοπών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών προχώρησαν στην εξιχνίαση κλοπών, συλλαμβάνοντας τις πέντε γυναίκες, ηλικίας 39, 35, 21, 16 και 15 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μια 15χρονη συνεργός τους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (23/2) στις Σέρρες, συνελήφθησαν ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, η 39χρονη και η 35χρονη, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαφύγουν από οικία, έχοντας αφαιρέσει ένα ασημένιο κόσμημα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι γυναίκες μαζί με τις συνεργούς τους, το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2018, έχοντας διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπραξαν με τη μέθοδο της απασχόλησης δύο κλοπές σε βάρος ατόμων και μία κλοπή από οικία στις Σέρρες, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και οι άλλες 3 ημεδαπές, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.