Συμβολική κατάληψη αγροτών της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ (τέως Αγροτικής) στις Σέρρες

συγκέντρωση αγροτών και συμβολική κατάληψη της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ
συγκέντρωση αγροτών και συμβολική κατάληψη της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Περίπου 250 αγρότες συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα το πρωϊ 10/2/2014 έξω απο την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ (πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗ) στις Σέρρες για να διαμαρτυρηθούν για την φορολόγηση που τους επιβάλλει η Κυβέρνηση και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν κι έκαναν δηλώσεις οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κ.Γεώργιος Κασάπογλου μιλώντας εκ μέρους των αγροτών δήλωσε ότι η σημερινή κινητοποίηση στέλνει το πρώτο μήνυμα στην Αθήνα και την κυβέρνηση.
«Είναι μία ενδεικτική κίνηση διαμαρτυρίας στη πρώην ΑΤΕ και σημερινή Τράπεζα Πειραιώς η οποία δεν ενεργοποιεί τα ΑΔΑ (Ανοικτά Δάνεια Αγροτών), οι αγρότες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και είναι ανενεργοί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή και την καλλιέργεια».

 Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα-αγρότες-2014-02-10 11.03.59Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια στις δηλώσεις τις υποστήριξε: «Καλώ την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία είναι  διαχρονικά και είναι πιο επίκαιρα με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στη Βουλή, τις οποίες θεωρώ άδικες. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης είναι κατευθυνόμενες από τους δανειστές μας.  Οι δανειστές μας χωρίς να λάβουν υπόψη την πραγματικότητα της Ελλάδας με στοιχεία, θέλουν να επιβάλλουν τις δικές τους επιλογές και θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μία χώρα πλήρως ελεγχόμενη από το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο. Ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να είναι η δύναμη της χώρας μας, άλλα σήμερα ο τομέας αυτός πλήττεται γιατί η πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξη δεν ξεκινά. Οι “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την εκκίνηση του πρωτογενούς τομέα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή δήλωσε :
«Η  κινητοποίηση είναι ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα τα οποία απειλούν την επιβίωση των αγροτών. Η Σταμπουλή-αγρότες-2014-02-10 11.02.59νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης στα πλαίσια του μνημονίου δείχνει τα δόντια της. Αυξήσεις στις τιμές των αγροεφοδίων, των καυσίμων. Αν δεν ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση απειλείται η επιβίωση των αγροτών και των άλλων στρωμάτων που δέχονται αυτή την επίθεση».

Οι αγρότες δεν ήρθαν με τρακτερ παρά με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα (περίπου 30 φορτηγάκια με μαύρες σημαίες), ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και της Τροχαίας. Τελικά 9 αγρότες μαζί με τις βουλευτίνες πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Τράπεζας για περίπου 30λεπτά. από τις 11.30-12.00 το πρωί. η αντιπροσωπεία μετέφερε στον Διευθυντή του υποκαστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιο Γούναρη τα προβλήματα των αγροτών που έχουν σχέση με την συνεργασία τους με την Τράπεζα η οποία απορρόφησε την Αγροτική.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και κρατώντας μαύρες σημαίες, οι αγρότες, παρουσία και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη προκειμένου να ζητήσουν ένα ραντεβού μαζί του.

 Η επικοινωνία, ωστόσο, με τον υπουργό δεν κατέστη εφικτή και οι αγρότες αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Σερραίοι αγρότες θα συνεδριάσουν αργά το βράδυ, κατά τόπους, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειές τους, ενώ για την Τετάρτη προανήγγειλαν συμβολική κατάληψη στην Εφορία Σερρών.