Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από το ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από το ΠΑΜΕ

κατάληψη ΥΜΑΘΤο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το γνωστό Διοικητήριο, κατέλαβαν, το πρωί της Τετάρτης, συμβολικά, μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται για το τρίτο μνημόνιο.

Η ακτιβιστική ενέργεια από την συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ έγινε την ώρα που, στην πόλη, γίνονταν πορεία, στους κεντρικούς δρόμους, από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Οι καταληψίες του ΠΑΜΕ τοποθέτησαν δύο σημαίες της οργάνωσης και άπλωσαν ένα τεράστιο πανό που απεικόνιζε τους Γ. Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα κι από κάτω έγραφε “1ο, 2ο, 3ο Μνημόνιο”. Είχε, επίσης, το σκίτσο – καρικατούρα ενός εκπροσώπου του ΣΕΒ.

sumboliki-katalipsi-tou-pame-sto-upourgeio-makedonias-thrakisΤο απόγευμα η συμβολική κατάληψη ολοκληρώθηκε με συναυλία τραγουδιστών της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια οι καταληψίες πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Να σημειώσουμε πως η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δεν βρισκόταν στο κτίριο, αφού λόγο της εισαγωγής των μέτρων που επέβαλαν οι δανειστές προς ψήφιση, βρισκόταν στην Βουλή. Οι καταληψίες δεν παρέδωσαν κάποιο ψήφισμα και οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο του Διοικητηρίου λειτούργησαν κανονικά.