Συμβολικός αποκλεισμός 20 λεπτών της Εγνατίας οδού από τους αγρότες των Σερρών

Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις 1.10 το μεσημέρι της Κυριακής (16/2), πεζοί, κάνοντας ένα ανθρώπινο κλοιό επί της Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων.
Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις 1.10 το μεσημέρι της Κυριακής (16/2), πεζοί, κάνοντας ένα ανθρώπινο κλοιό επί της Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων.

Την Εγνατία Οδό, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή. Οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία Οδό στις 1.10 το μεσημέρι της Κυριακής (16/2), πεζοί, κάνοντας ένα ανθρώπινο κλοιό επί της Οδού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων.
Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων διεξαγόταν, για τα είκοσι λεπτά της αγροτικής διαμαρτυρίας, από παρακείμενους δρόμους.
Στο μπλόκο των αγροτών, το παρών έδωσαν οι κυβερνητικοί Σερραίοι βουλευτές, Φωτεινή Αραμπατζή, Μενέλαος Βλάχβεης και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στις Σέρρες, Αφροδίτη Σταμπουλή.  καθώς και ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, και ο αντιδήμαρχος Βισαλτίας Χρήστος Τρούπης

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις προθέσεις των αγροτών, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς και τα αιτήματα που ζητούν να επιλυθούν, μεταξύ των οποίων είναι, το αγροτικό πετρέλαιο και το φθηνό ρεύμα.

Οι αγρότες προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν και θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, με βάσει το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί την ερχόμενη εβδομάδα οργανώνουν: 

  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτικών μπλόκων την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 13:00 στην Πλατεία Βάθης στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή. Σ’αυτό το συλλαλητήριο καλούν τους εργαζόμενους και τ’άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους.
  • Συνάντηση τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο ΥΠΕΚΑ με αίτημα τη μείωση κατά 50% του αγροτικού ρεύματος.
  • Συνάντηση την ίδια μέρα με τον Διοικητή του ΟΓΑ με αίτημα την άμεση θεώρηση για το 2014 όλων των βιβλιαρίων  ΟΓΑ των αγροτών.
 
 

<

p style=”text-align: left;” align=”center”>(η φωτογραφία είναι από το facebook του περιφερειακού συμβούλου Αθανάσιου Μασλαρινού)