Συναινετικό πνεύμα στην πράξη από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Συναινετικό πνεύμα στην πράξη από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

παραχώρησε στους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης επιπλέον απ’ τις προβλεπόμενες θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις των Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ΔΕΥΑΣ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ΟΠΑΚΠΑ

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών…

Με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου του Δ.Σ., Βασίλη Κατιρτζόγλου, στη συνεδρίαση προσκλήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, ο οποίος τέλεσε Αγιασμό (πρώτη φορά συμβαίνει αυτό, καθώς αγιασμός τελείται  στην ορκωμοσία των Δημοτικών Συμβούλων) πριν την έναρξη των εργασιών του Σώματος.

Ο κ. Θεολόγος στη σύντομη αναφορά του μετά το τέλος του αγιασμού έδωσε τις ευλογίες του σε όλους τους Συμβούλους, ζητώντας τους να εργαστούν για το καλό του τόπου.

Στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το παρών έδωσε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος και διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα στέκεται στο πλευρό του Δήμου Σερρών ως πολύτιμος συνεργάτης και βοηθός.

Συναινετικό πνεύμα στην πράξη από τον Δήμαρχο

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, έμεινε πιστός στη δέσμευσή του για αναβάθμιση του ρόλου της Αντιπολίτευσης.

Έτσι, παραχώρησε στους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης επιπλέον απ’ τις προβλεπόμενες θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις των Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ΔΕΥΑΣ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ΟΠΑΚΠΑ, μια πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε τόσο από την παράταξη του Στέφανου Φωτιάδη όσο και από εκείνες της Αριάδνης Παπαφωτίου και του Θεόδωρου Αραμπατζή.

Τα κυριότερα θέματα συζήτησης και οι πρώτες ενστάσεις

Σε ότι αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν, ξεχώρισαν το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου Σερρών και οι διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του, όπως και οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε αυτό τους επόμενους οχτώ μηνες ώστε να πάρει την οριστική αδειοδότηση.

Ενστάσεις προκλήθηκαν για την συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην SEREXPO, (ποσό 5.600€ με ΦΠΑ) όπου, παρά τις ενστάσεις που κατέθεσε η Αριάδνη Παπαφωτίου επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων», ο κ. Χρυσάφης υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του Δήμου Σερρών στην έκθεση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάδειξη αυτών των θεσμών στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Οσο αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, της οδού Κ.Καραμανλή, αυτά θα έρθουν προς συζήτηση σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, συνολικά όμως για όλους τους πεζοδρόμους και θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο.

Η κυρία Παπαφωτίου κατέθεσε εγγράφως ερώτημα για τη εκλογιμότητα του κ.Νυκτοπάτη κι αν αυτός έχει κώλυμα λόγω συμμετοχής σε ξενοδοχειακή Επιχείρηση στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Σερρών. Με τον κ. Νυκτοπάτη να απαντά στα ΜΜΕ πως αυτό έχει ελεγχθεί προεκλογικά και δεν υπάρχει πρόβλημα. (σ.σ. Το Προεδρείο πάντως θα πρέπει να απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα της κυρίας Παπαφωτίου) 

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης το «Λευκό» που ψήφισε σε όλα τα θέματα ο Π.Φαρμάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Φωτορεπορταζ από την 1η συνεδρίαση στη σελίδα μας στο facebook