Συνάντηση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης : «Ισχύς εν τη ενώσει για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων»

Συνάντηση Κέντρων Δια Βίου Μάθησης : «Ισχύς εν τη ενώσει για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων»
Αραπάκης Γιώργος-ΚΕΚ Περιφέρειας Σερρών
Το Κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο διευθυντής του Γιώργος Αραπάκης

Στην συνάντηση των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Κ.) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02.10.2104 στην Αθήνα  συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Το Κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο διευθυντής του Γιώργος Αραπάκης, ο οποίος μαζί με τους εταίρους του από την υπόλοιπη Ελλάδα συζήτησαν για τις ευκαιρίες στην απασχόληση ανέργων που προκύπτουν από Ευρωπαϊκά προγράμματα,  τα οποία διαχειρίζονται τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Κατά τη συνάντηση αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τα τρέχοντα προγράμματα που μπορούν να δώσουν ανακούφιση σε άνεργους συνανθρώπους μας. Παράλληλα, οι διευθυντές όλων των Κέντρων των Περιφερειών και Δήμων συμφώνησαν πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μία ένωση όλων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρχει συνεχής συνεργασία και κατ’ επέκταση πιο ισχυρή διεκδίκηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που «τρέχουν».

Για μία «ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που βάζει τα θεμέλια για δυναμική σύμπραξη όλων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης» έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Επιπλέον,  ο Γιάννης Μωυσιάδης επισήμανε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς την κατεύθυνση της καθοδήγησης και της στήριξης ανέργων όλων των ηλικιών