Συνάντηση Μ.Χαρακόπουλου με αγρότες των Σερρών, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι σε κατάσταση αναμονής

θέμα της συνάντησης ήταν το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών με την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων
θέμα της συνάντησης ήταν το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών με την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών από το Δήμο Βισαλτίας Σερρών. Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Στέργιος Λίτος, ο πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Μιχάλης Τσερβίστας και τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου κκ: Άγγελος Ντίκος, Θωμάς Φούρφουρας και Νίκος Δρομούζης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών με την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων. Οι παραγωγοί ζήτησαν να αυξηθεί το όριο των ακαθάριστων εσόδων στα 20.000 ευρώ, των επιδοτήσεων στα 10.000 ευρώ και να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 10.000 ευρώ.

Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων ως μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα φέρει οφέλη και στους παραγωγούς και στους καταναλωτές, καθώς θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των «ελληνοποιήσεων» αλλά και στο κλείσιμο της «ψαλίδας» των τιμών από το χωράφι στο ράφι. Συμπλήρωσε, όμως, ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων προκάλεσαν δικαιολογημένα την ανησυχία των παραγωγών.

Στάση αναμονής μέχρι την Τετάρτη οι αγρότες των Σερρών

 Ο Στέργιος Λίτος δήλωσε ότι στην Πλατεία της Νιγρίτας  ήταν συγκεντρωμένα περίπου 40 τρακτέρ και ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός αγροτικών μηχανημάτων. Ενώ τόνισε ότι η προσέλευση των αγροτών στην κινητοποίηση θα καθορίσει και την μορφή του αγώνα ή της διαμαρτυρίας, η οποία θα εκφραστεί στο τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης, ενώ δεν απέκλεισε και τη συμβολική κατάληψη κάποιου Δημόσιου κτηρίου στην πόλη των Σερρών (Δ.Ο.Υ.;)

Ο Στέλιος Νικητόπουλος δήλωσε ότι στην Πλατεία του Νέου Σκοπού είναι συγκεντρωμένα περίπου 30 τρακτέρ.
 Ωστόσο και αυτός θεωρεί ότι η συμμετοχή των αγροτών θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των αγροτών και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Διευκρίνισε ότι είναι αντίθετος στο ξεκίνημα της κινητοποίησης αν δεν υπάρχει μαζική προσέλευση.