Συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Εστιατόρων με τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη για αυτοκινητοδρόμιο και τραπεζοκαθίσματα

Αγγελίδης-Εστιάτορες-ΚοτσαμπάςΤον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη Πέτρο επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Νομού Σερρών την Παρασκευή 24 -5 – 2013.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων κ. Κοτσαμπάς Σωτήρης, η Γενική Γραμματέας κα. Σπλίνα Μελπομένη και ο Αντιπρόεδρος Σιάπκαλης Κώστας επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Σερρών για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το αυτοκινητοδρόμιο και για το καθεστώς των τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Δήμαρχος Σερρών ενημέρωσε αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εστιατόρων λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία τον Δήμο και άλλους φορείς για να ξεπεραστούν τα όποια οικονομικά και νομικά προβλήματα υπάρχουν, με στόχο η ζημιά που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου, να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων κ. Κοτσαμπάς Σωτήρης, τόνισε ότι είναι έντονη η αγωνία των επαγγελματιών για την γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος, αφού η προσέλευση επισκεπτών στην πόλη μας, λόγω των αγώνων, βοηθάει την τοπική αγορά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και λόγω και της οικονομικής κρίσης πλήττονται καθημερινά όλο και περισσότερο οι επαγγελματίες.

Επίσης, τόνισε ότι η Ένωση Εστιατόρων δεν συμμερίζεται την προσπάθεια κάποιων να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από το θέμα του αυτοκινητοδρομίου και ότι η Ένωση Εστιατόρων ενδιαφέρεται μόνο για τη γρήγορη επίλυση του προβλήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Ο Δήμαρχος Σερρών ζήτησε την αντιμετώπιση του προβλήματος με πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και καταστηματαρχών σύμφωνα με όσα ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο πρόεδρος των Εστιατόρων τον επιβεβαίωσε ότι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και ζήτησε από τον Δήμαρχο να λάβει υπόψιν του τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω της οποίας πλήττονται τα καταστήματα.