Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη: Παράλληλες Δράσεις σε Σέρρες, Κομοτηνή και Αμερική

Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη: Παράλληλες Δράσεις σε Σέρρες, Κομοτηνή και Αμερική

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ανέπτυξε ΤΡΙΠΛΗ δραστηριότητα! Συμμετείχε με έκθεση φωτογραφίας στη Γιορτή Τσίπουρου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών & Φίλων Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, με φωτογραφίες από τις αναβιωτικές δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά τα έτη 2014, 2015 και 2016 στο Οχυρό Ιστίμπεη. Περισσότεροι από 1000 επισκέπτες συμμετείχαν στην εκδήλωση!

Τριμελής αποστολή αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Χρήστο Σκριτλή, τον έφορο υλικού κ. Νικόλαο Σκριτλή και το μέλος κ. Χρήστο Χαραλαμπίδη που περιηγήθηκαν και εξερεύνησαν μη επισκέψιμες στοές του Οχυρού Νυμφαίας.

Παρευρέθηκαν δε και στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγωνιστών του εν λόγω Οχυρού και πρόσφεραν αναμνηστική πλακέτα στον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την ίδια ημέρα Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη κ. Αλέξανδρος Κοκκινίδης, Ναύαρχος Ψυχίατρος ε.α. ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια (ΗΠΑ), με θέμα την σημασία του ΟΧΙ στην έκβαση του Β΄ ΠΠ. Επίκεντρο της ομιλίας ήταν η Μάχη των Οχυρών.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και ανεπέμφθη ειδική ευχή υπέρ ζώντων των απομάχων. Οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου συμμετείχαν και απήγγειλαν πατριωτικά ποιήματα. Ακολούθησε κοινή τράπεζα όπου συμμετείχαν 250 απόμαχοι και μέλη των οι