Συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Σερρών στη βελτίωση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Οχυρό Ιστίμπεη

Συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Σερρών στη βελτίωση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Οχυρό Ιστίμπεη

συνδεσμος φιλων οχυρου ΙστιμπεηΤον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη, αποτελούμενη από τους Γιώργο Τάτσιο, Ευγένιο Χαϊτίδη (ο πρώην Βουλευτής), Άννα Κωστίκα και Μαρία Τζιάκα.
Πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα σχετικά με τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας στη βελτίωση του οδοστρώματος που οδηγεί στο Οχυρό Ιστίμπεη, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η μετάβαση των εκατοντάδων επισκεπτών την 5η Απριλίου, οπότε θα διεξαχθεί η ετήσια εκδήλωση μνήμης για τη μάχη των Οχυρών.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗΟ κ. Αντιπεριφειάρχης πρότεινε να γίνει προγραμματισμός για τη σταδιακή ασφαλτόστρωση του εν λόγω δρόμου, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη σε υλοτομία, κτηνοτροφία, ιστορικό και εναλλακτικό τουρισμό.
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε να τεθεί υπό την αιγίδα της αντιπεριφέρειας η πρώτη εκδήλωση (διάλεξη) του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στις Σέρρες με θέμα «Οχυρά Γραμμής Μεταξά, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ».