Συνέχεια καταλήψεων σε σχολεία των Σερρών, και… αντιδράσεις με καταγγελίες για εμπλοκή της “Χρυσής Αυγής”!

Προβληματισμός του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας για τα αιτήματα των μαθητών - Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης: Οι μαθητές όμως γνωρίζουν τι σημαίνει φασίστας!

Συνέχεια καταλήψεων σε σχολεία των Σερρών, και… αντιδράσεις με καταγγελίες για εμπλοκή της “Χρυσής Αυγής”!

Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έμοιαζε ότι οι καταλήψεις στα σχολεία (1ο ΕΠΑΛ, Σκουταρι, Προβατά, Σιδηρόκαστρο, Νιγρίτα 1ο ΓΕΛ Σερρών) θα τελείωναν με την πορεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών την Παρασκευή 23/11, τη «σκυτάλη» πήραν αυτή την εβδομάδα οι μαθητές άλλων σχολείων της πόλης (καθώς οι προηγούμενοι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία), με κοινό αίτημα την αντίθεσή τους στην «Συμφωνία των Πρεσπών»

Αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές των Γυμνασίων 1ου,3ου και 6ου  της πόλης των Σερρών, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα των 4ου Γυμνασίου & 4ουΛυκείου και 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου.

Αναβρασμός και υποδαύλιση των καταλήψεων γίνεται από συγκεκριμένα εθνικιστικά site, ένα διοργανώνεται Πανελλήνια κινητοποίηση για κατάληψη σχολείων την Πέμπτη 29/11

«Καμπάνια» για να γίνει κατάληψη σε σχολεία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μέσω των social media αλλά και μηνυμάτων SMS.

Ακροδεξιές ομάδες που δρουν στις περιοχές αυτές εκμεταλλεύονται το πατριωτικό αίσθημα και τον αυθορμητισμό νεαρών μαθητών, υποκινώντας τους να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων, με πρόσχημα το «Μακεδονικό» και τη δολοφονία Κατσίφα.

Μέχρι στιγμής, οι καταλήψεις δεν έχουν την αποδοχή των μαθητών, αλλά προκαλεί πολλά ερωτήματα, το πώς πραγματοποιούνται και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτούς. Με μία ματιά στις ιστοσελίδες ωστόσο, οι οποίες απηχούν ακροδεξιές απόψεις, φαίνεται ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το φαινόμενο.

Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται:

«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».

Την ίδια ώρα, μια ομάδα στο Facebook, η οποία υπογράφει ως «Συντονιστική Μαθητική Επιτροπή για τη Μακεδονία», απευθύνει κάλεσμα για πραγματοποίηση πορείας, επίσης, στις 29 Νοεμβρίου.

Κ.Τενεκετζής: «Δεν προβάλλονται εκπαιδευτικά αιτήματα, αλλά πολιτικά»…

Τον προβληματισμό του για τα αιτήματα και τον τρόπο κινητοποίησης των μαθητών εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστας Τενεκετζής.

«Δεν προβάλλονται εκπαιδευτικά αιτήματα, αλλά πολιτικά, ενώ είναι απορίας άξιο όσο και προβληματισμού  γιατί μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός μαθητών συμμετέχουν στις καταλήψεις .Κλειδώνουν τα σχολεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει τις σχολικές κοινότητες για να αιτήματά τους, χωρίς να έχουν προηγηθεί μαθητικές συνελεύσεις και να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις για τις καταλήψεις» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τενεκετζής απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τα παιδιά τους σχετικά με ζήτημα των κινητοποιήσεων

Οι μαθητές Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν εμπλοκή φασιστικών ομάδων

Ανακοίνωση για τις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών εξέδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε αυτές, με το μοιρασμα κανό με εθνικιστικά συνθήματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης

Την τελευταία βδομάδα σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες πόλεις της περιοχής μας έχουν γίνει κάποιες καταλήψεις και κινητοποιήσεις με συνθήματα “Μακεδονία γη Ελληνική” και “η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”. Όλα αυτά τα σχολεία και πολλά άλλα που καμία σχέση δεν είχαν με αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις, φιγουράρουν σε όλα τα φασιστικά site και χειροκροτούνται από πολλά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοια φασιστικά στοιχεία είναι αυτοί που μοιράζουν τα εθνικιστικά πανό από σχολείο σε σχολείο και προτρέπουν τους μαθητές γι αυτές τις δράσεις, είναι οι ίδιοι που καλούν στην ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης. Άλλωστε αυτές οι κινητοποιήσεις ούτε έγιναν ύστερα από συζήτηση στις μαθητικές κοινότητες, ούτε ύστερα από ΓΣ σχολείων. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι όλες αυτές τις κινητοποιήσεις τις καλούν,  και τις προπαγανδίζουν τα φασιστοειδή.  

Οι μαθητές όμως γνωρίζουν τι σημαίνει φασίστας! Δεν ξεχνούν ποιοι δολοφόνησαν το Φύσσα! Δεν ξεχνούν ποιοι σπέρνουν το μίσος για συμμαθητές μας μετανάστες και πρόσφυγες! Τους μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι αυτοί που το παίζουν νταήδες στους αδύναμους και στα αφεντικά κάνουν τις κότες!!! Αυτοί που ζητάν στο Πέραμα να μειωθούν οι μισθοί των ναυτεργατών για να τα τσεπώνουνε καλύτερα οι εφοπλιστές. Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς τους φασίστες, δολοφόνους!

Απέναντι σε όλους αυτούς που μας καλούν να λέμε ότι “η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική” σπέρνοντας το μίσος, την έχθρα και τη διάθεση για πολέμους προς άλλους λαούς, να βροντοφωνάξουμε:

  • Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό,  γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στην Βουλγαρία ή την Αλβανία. 
  • Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών που είναι κακή και για τους δύο λαούς, καθώς βάζει τους Νατοϊκούς φονιάδες των λαών να σουλατσάρουν με τις βάσεις τους στις χώρες μας.

Είναι αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα του Χίτλερ και όταν ακούνε ΝΑΤΟ βαράνε προσοχή. Βγαίνουν από τις τρύπες τους και σπέρνουν εθνικιστικό μίσος για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας- τα χρήματα που δε μας φτάνουν, τα κενά σε καθηγητές που ακόμα υπάρχουν, για τα σχολεία μας που είναι υπό κατεδάφιση,  για το νέο νομοσχέδιο- έκτρωμα που συζητάνε να μας φέρουν.

Καλούμε όλους τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές φωνές, να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που ζούμε καθημερινά και να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δε θα μας εξοντώνει. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, που θα μας μορφώνει όλους.

Έξω η Ε.Ε. & το ΝΑΤΟ  από τα Βαλκάνια! Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση που τους στηρίζει, αυτούς που με τους πολέμους τους ξεριζώνουν λαούς από τις χώρες τους και δημιουργούν στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων. Καταδικάζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο συμφορές μπορεί να φέρει στο λαό μας και το λαό της ΠΓΔΜ!

Καταδικάζουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε Νατοϊκό στρατόπεδο. Οι νέοι και οι λαοί της περιοχής μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα! Έχουμε κοινές ανάγκες, αντιπαλεύουμε τον πόλεμο και τα συμφέροντα που τον γεννούν.

Advertisements