Συνεχίζεται η κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών από μαθητές που αντιδρούν στην «Συμφωνία των Πρεσπών» (φωτορεπορτάζ)

Στον «χορό» των καταλήψεων μπήκε και το ΓΕΛ Νιγρίτας

Συνεχίζεται η κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών από μαθητές που αντιδρούν στην «Συμφωνία των Πρεσπών» (φωτορεπορτάζ)

Συνεχίζεται η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Σερρών, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα 19/11 από μαθητές που δηλώνουν πως την πραγματοποιούν, ως αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών της Κυβέρνησης.

Οι μαθητές του Λυκείου έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με το μήνυμα «Μακεδονία Γη Ελληνική» όπως επίσης την Ελληνική σημαία και την σημαία της Μακεδονίας ενώ σε όλη την διάρκεια τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ελληνική» και φώναζαν συνθήματα για την Μακεδονία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συνάντηση με τους συλλόγους Καθηγητών & Γονέων και Κηδεμόνων

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του συλλόγου καθηγητών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και αντιπροσωπίας του 15μελούς (δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου Σερρών, αν και κλήθηκε), ειπώθηκε από τους μαθητές ότι στόχος τους είναι η συνέχιση της κατάληψης έως το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια η πραγματοποίηση πορείας στο κέντρο της πόλης, μαζί με τυχόν άλλα σχολεία που θα μπουν στον χορό των καταλήψεων.

Από την πλευρά των καθηγητών επισημάνθηκε στους μαθητές η αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας με μαθήματα στην περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων ή και του Πάσχα.

Η κατάληψη πάντως συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη με τους μαθητές να μένουν στο σχολείο, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το 15μελές για την πορεία της κατάληψης.

Δεν πραγματοποιούνται μαθήματα και στο Εσπερινό σχολείο (που στεγάζεται στο ίδιο συγκρότημα κτιρίων), παρ’ότι δεν υπάρχει παρεμπόδιση από τους μαθητές της κατάληψης, καθώς οι μαθητές του Εσπερινού δεν θεωρούν σωστό να προσέλθουν στα μαθήματα.

Κατάληψη στο ΓΕΛ Νιγρίτας

Στον «χορό» των καταλήψεων μπήκε την Τρίτη 20/11 και το ΓΕΛ Νιγρίτας που για τον ίδιο λόγο οι μαθητές του κατέλαβαν το κτίριο και ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης οι μαθητές του Γυμνασίου Νιγρίτας (που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο) απείχαν από τα μαθήματά τους.

Καταλήψεις σε άλλα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, δέκα σχολεία -από τα συνολικά 40- στον νομό Πιερίας, προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ενώ στον χορό των καταλήψεων μπήκε την Δευτέρα το 1ο ΓΕΛ και το 2ο  ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη