Συνεχίζουν οι αγρότες των Σερρών τον αγώνα τους στον κόμβο του Λευκώνα

Συνεχίζουν οι αγρότες των Σερρών τον αγώνα τους στον κόμβο του Λευκώνα

Για 10η ημέρα παραμένουν στο μπλόκο του Λευκώνα οι Σερραίοι αγρότες , κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα πανελλαδικά.

Το απόγευμα της Τρίτης (5/2) έκλεισαν την Ε.Ο Σερρών – Θεσσαλονίκης από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στην διασταύρωση του Λευκώνα όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους (περίπου 40) δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Κανονικά η κυκλοφορία Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα

Να σημειώσουμε πως το σημειο του μπλόκου (διασταύρωση Λευκώνα) δεν αποτελεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Προμαχώνα και το αντίστροφο, καθώς η κίνηση των οχημάτων γίνεται στο νέο τμημα της καθέτου της Εγνατίας οδού, που παρακάμπτει τον κόμβο Λευκώνα.

Για σήμερα Τετάρτη (6/2) δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί κλείσιμο του δρόμου, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Για τους αγρότες των Σερρών παραμένει ως στόχος η πορεία με τρακτέρ προς το Τελωνείο του Προμαχώνα κάτι που δεν επιτρέπουν οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν κι αυτές στον κόμβο του Λευκώνα για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.

Θέλουν να δουν Τσίπρα ή Δραγασάκη

Σχετικά με την άρνησή τους να προσέλθουν στη συνάντηση που κλήθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Αραχωβίτη οι αγρότες ζητούν μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ή έστω με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τον κ.Δραγασάκη προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.