Συνελήφθη 56χρονος σε χωριό του Σιδηροκάστρου για… παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και κατασκοπεία!

περιπολικο_αστυνομίαΣυνελήφθη την Πέμπτη (30.01.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, απόστρατος αστυνομικός 56ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, σε χωριό των Σερρών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και συνελήφθη διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Συγκεκριμένα  κατηγορείται πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει φέρει τα πάνω κάτω στις διπλωματικές σχέσεις της χώρας, ενώ προκάλεσε πονοκέφαλο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από την οποία διέρρευσαν τα περισσότερα πληροφοριακά δελτία, που ήταν διαβαθμισμένα ως απόρρητα.

Ο απόστρατος αστυνομικός έβαλε σε κίνδυνο τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με χώρες κυρίως του αραβικού κόσμου, διοχετεύοντας σε διάφορες πρεσβείες απόρρητα έγγραφα που είχαν κοινοποιηθεί σε υπηρεσίες της αστυνομίας για υπόπτους, τόσο για διεθνή τρομοκρατία όσο και για κατασκοπεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο απολογήθηκε στην ανακρίτρια Σερρών, που με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 3.000 ευρώ. Οι εξηγήσεις που έδωσε στις δικαστικές αρχές, όπως έλεγαν γνώστες της κατάστασης, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις τους ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε ύποπτες σχέσεις.
Όλο αυτό το διάστημα όμως ο 56χρονος δεν κατέβαλε τα χρήματα της εγγύησης και έτσι εκδόθηκε πάλι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και συνελήφθη βάσει του εντάλματος σύλληψης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.