Συνελήφθη εμπρηστής στο οχυρό Ρούπελ

Συνελήφθη εμπρηστής στο οχυρό Ρούπελ

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 19/7 ένας 66χρονος  υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος φέρεται να έβαζε φωτιές κοντά στο οχυρό του Ρούπελ στο Σιδηρόκαστρο.

Όπως, έγινε γνωστό από την προανάκριση της πυροσβεστικής, ο συλληφθείς δηλώνει κάτοικος Σόφιας Βουλγαρίας. Αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Εβαζε φωτιές

Περίπου στις 7 το πρωί της Πέμπτης (19/7), ειδοποιήθηκε  η Πυροσβεστική Υπηρεσία  από τον στρατό, ότι υπάρχει καπνός κοντά στο οχυρό του Ρούπελ. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως δύναμη της Πυροσβεστικής, με 3 οχήματα και 7 ανδρες,  και έθεσαν υπό έλεγχο την εστία, τότε εμφανίστηκε και άλλη εστία λίγο πιο μακριά, ενώ εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες κάποιο άτομο να βάζει φωτιές.

4 στρέμματα κάηκαν

Αμέσως  ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας από τις Σέρρες, ενώ κινητοποιήθηκε και ομάδα του στρατού. Συνελήφθη ο 66χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έβαζε πυρκαγιές, τουλάχιστον σε τρία σημεία, στο ελληνικό έδαφος, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα να καούν συνολικά 4 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

πηγη: ΕΡΤ Σερρών