Συνελήφθη για μίζα στέλεχος της ΔΑΚΕ, αποσπασμένη στο γραφείο του πρ. αναπληρωτή υπουργού Θ.Λεονταρίδη

Συνελήφθη για μίζα στέλεχος της ΔΑΚΕ, αποσπασμένη στο γραφείο του πρ. αναπληρωτή υπουργού Θ.Λεονταρίδη

μιζαΑναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών μετά την σύλληψη της 58χρονης συναδέλφου τους Σ.Γ., προϊσταμένης του Τμήματος Ανάπτυξης Διαδικτυακής Πύλης και Στατιστικής γιατί ζήτησε μίζα 5.000 ευρώ (που στη συνέχεια «έπεσε» στις 3.000)  προκειμένου να χορηγήσει άδεια διαμονής σε αλλοδαπή υπήκοο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπάλληλος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση, ήταν γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ και αποσπασμένη μέχρι πριν τις βουλευτικές εκλογές στο γραφείο των Αθηνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόφιλου Λεονταρίδη (πρώην βουλευτής Σερρών).

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία γυναίκας από τη Μολδαβία, η οποία είχε όλα τα νόμιμα χαρτιά προκειμένου να λάβει άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας, ως αυτοαπασχολούμενη που εισήγαγε κάποιο επιχειρηματικό κεφάλαιο και διατηρεί επιχείρηση, ξενώνα φροντίδας υπερηλίκων.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία η γυναίκα ενώ είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής της και είχε συναντήσει την Σ.Γ., προσεγγίστηκε από έναν 65χρονο συνταξιούχο, ο οποίος λειτουργούσε για λογαριασμό της συγκεκριμένης υπαλλήλου και αρχικά της ζήτησε 5.000 ευρώ προκειμένου να εκδοθεί, όπως της είπε, το συντομότερο η άδεια, καθώς, τα έγγραφα περιείχαν κάποια «λάθη». Μετά την έντονη αντίδραση της γυναίκας από τη Μολδαβία το «γρηγορόσημο» έπεσε στις 3.000 ευρώ.

Η «παγίδα» της ΕΛΑΣ στήθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν η γυναίκα είχε συνάντηση για να της δώσει τα πρώτα 600 ευρώ, τα οποία και προσημειώθηκαν. Όντως, ο 65χρονος πήρε τα χρήματα και όταν συνελήφθη από την Αστυνομία υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό της υπαλλήλου του ΥΠΕΣ. Προκειμένου, δε, να το αποδείξει  πήγε στο παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας, και κάλεσε στο τηλέφωνο την 58χρονη, προκειμένου να κατέβει και να παραλάβει τα χρήματα. Πράγματι η υπάλληλος κατέβηκε, παρέλαβε τα χρήματα και συνελήφθη και η ίδια, για να οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα, όπου πήρε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπάλληλος δηλώνει άγνοια για το περιστατικό, υποστηρίζει ότι δεν παρέλαβε χρήματα και αποδίδει ευθύνες στον «μεσάζοντα». Να σημειωθεί ότι η συνομιλία και η συνάντηση με τον 65χρονο έχει καταγραφεί με τεχνικά μέσα, ενώ και η Μολδαβή έχει καταθέσει πως έχει συναντηθεί με την υπάλληλο του υπουργείου.

Πάντως, από τα μέχρι στοιχεία δεν προκύπτει ότι οι δύο (υπάλληλος και συναταξιούχος) είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος, ωστόσο στο γραφεία της Σ.Γ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλοι φάκελοι για τη χορήγηση αδειών παραμονής αλλοδαπών.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για δεύτερο υπάλληλο που ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Θ.Λεονταρίδη στην Αθήνα. Πέρυσι την ίδια εποχή είχε συλληφθεί υπάλληλος της ΔΕΗ Κρήτης, ό οποίος επίσης ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του βουλευτή τοτε Θεόφιλου Λεονταρίδη, ό οποίος ήταν μπλεγμένος με κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη και μάλιστα είχε προφυλακιστεί με εντολή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της νέα κυβέρνησης είναι η όλη διαδικασία να γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών και όχι στην ΕΛΑΣ, καθώς η νέα κυβέρνηση αναβάθμισε τη συγκεκριμένη υπηρεσία τοποθετώντας ως αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

πηγη: aftodioikisi.gr