Συνελήφθη στις Σέρρες 51χρονος μόλις… αποφυλακίστηκε απο τις Φυλακές Νιγρίτας, καθώς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ για … φόνο!

Συνελήφθη στις Σέρρες 51χρονος μόλις… αποφυλακίστηκε απο τις Φυλακές Νιγρίτας, καθώς καταζητούνταν από την Ιντερπόλ για … φόνο!

Συνελήφθη την Τετάρτη (15-10-2015) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή της … αποφυλάκισής του απο τις Φυλακές Νιγρίτας!

Τι είχε συμβεί: Σε βάρος του 51χρονου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία της «Interpol» Αλβανίας, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 17 ετών για ανθρωποκτονία και για παράνομη κατασκευή και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών. Η ποινή αφορούσε φόνο που διέπραξε πριν από 14 χρόνια στο Βέλγιο.

Ο αλλοδαπός κρατείτο μέχρι πρόσφατα στις φυλακές Νιγρίτας, όπου εξέτιε ποινή για παράνομη διακίνηση μεταναστών, πράξη που τελέστηκε το Φεβρουάριο του 2010 στην Ελλάδα. Ετσι μόλις αποφυλακίστηκε συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών βάσει του διεθνούς εντάλματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Ιντερπόλ, το θύμα της ανθρωποκτονίας, για την οποία ο 51χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών, ήταν ένας συμπατριώτης του, με τον οποίο φαίνεται ότι διαπληκτίστηκε για τα μάτια μιας ιερόδουλης. Η δε πράξη διαπράχθηκε το 2001 σε νυχτερινό μαγαζί της Λιέγης, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν στρατιωτικού τύπου όπλα και πυρομαχικά.

Ο συλληφθείς οδηγείθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθεί η έκδοσή του στην Αλβανία ώστε να εκτίσει εκεί την ποινή του.