Συνελήφθη στον Προμαχώνα 30χρονη Ρουμάνα με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ανθρώπων

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε από τις Αρχές της Ρουμανίας Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε από τις Αρχές της Ρουμανίας Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθησαν το Σάββατο (11.01.2014) το απόγευμα στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 28 και 30 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι προσήλθαν για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξαν δελτία ταυτότητας φερόμενα ως εκδοθέντα από τις Αρχές της Ρουμανίας, τα οποία ήταν πλαστά.

Το ανωτέρω έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε από τις Αρχές της Ρουμανίας Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για διακίνηση ανθρώπων (ανήλικοι – εγκλήματα κατά παιδιών), μαστροπεία και πορνεία . Επιπλέον, σε βάρος της εκκρεμούν δέκα (10) αποφάσεις του Πταισματοδικείου Αθηνών, με τις οποίες της επιβλήθηκε η χρηματική ποινή των (3.300) Ευρώ, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

Πακιστανός με πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη την Δευτέρα (13.01.2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο φερόμενο ως εκδοθέν από τις Αρχές της Πακιστάν, το οποίο ήταν πλαστό, καθώς και Δελτίο Μόνιμης Διαμονής φερόμενο ως εκδοθέν από τις Ελληνικές Αρχές, το οποίο ήταν πλαστό, ενώ επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ότι είχε κλαπεί .
Τα ανωτέρω έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ η 30χρονη στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.