Συνελήφθησαν οι … Spider-man που ρήμαζαν σπίτια στις Σέρρες

Τρια άτομα ηλικίας 17, 27 και 39 ετών διέπραξαν 15 διαρρήξεις με λεία 24.000ευρώ αναρριχόμενοι σε διαμερίσματα πολυκατοικιών της πόλης των Σερρών

Συνελήφθησαν οι … Spider-man που ρήμαζαν σπίτια στις Σέρρες

Συνολικά 15 διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στις Σέρρες φέρονται ότι διέπραξαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος με ταλέντο στις αναρριχήσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ανήλικος, μαζί με έναν 27χρονο, σκαρφάλωναν σε μπαλκόνια και στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες ή παράθυρα.

Επίσης, ένας 39χρονος συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε ρόλο “οδηγού”, τους βοηθούσε να αναρριχηθούν και περίμενε στο αυτοκίνητο μέχρι να ολοκληρώσουν την κλοπή και να διαφύγουν. Τα κλοπιμαία φτάνουν τις 24.000ευρώ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 15 κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών από σπίτια στις Σέρρες. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ηλικίας 39, 27 και 17 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δρώντας από το Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017 και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, προέβαιναν σε κλοπές από διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σερρών.

Άσσοι στις αναρριχήσεις

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος και ο 17χρονος κατάφερναν να αναρριχηθούν στα μπαλκόνια διαμερισμάτων και στη συνέχεια παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά ή εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παραβίαζαν τις πόρτες και τα παράθυρα μονοκατοικιών.

Συνεργός για τη διαφυγή

Ο 39χρονος που είχε και το ρόλο του οδηγού, βοηθούσε τους συνεργούς του να αναρριχηθούν και περίμενε στο αυτοκίνητο μέχρι να ολοκληρώσουν την κλοπή και να διαφύγουν.

Η συνολική τους λεία, που περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα, ξεπερνά τις 24.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.