Συνελήφθησαν στον Προμαχώνα Έλληνας και Ρώσος έχοντας παραβιάσει τον… μισό ποινικό κώδικα!

Πλαστά έγγραφα, ναρκωτικά,  λαθρεμπόριο, παραβάσεις του ΚΟΚ
Πλαστά έγγραφα, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, παραβάσεις του ΚΟΚ

Συνελήφθησαν το Σάββατο (07.12.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 41 ετών και ένας υπήκοος Ρωσίας ηλικίας 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμου μετανάστη, της λαθρεμπορίας, της πλαστογραφίας, της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, οι προαναφερόμενοι προσήλθαν με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά την διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος ως οδηγός του οχήματος είχε επιβιβάσει σε αυτό και μετέφερε έναν 36χρονο υπήκοο Ρωσίας.

Κατά τον έλεγχο ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν (4) δισκία τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ ο 36χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης, όλα φερόμενα ως εκδοθέντα από Ελληνικές Αρχές, τα οποία ήταν πλαστά.

Στη συνέχεια, σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν (9) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι ανωτέρω άδειες ικανότητας οδήγησης, το διαβατήριο και το δελτίο ταυτότητας, οι προαναφερόμενες ποσότητες πακέτων τσιγάρων και δισκίων, καθώς και το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν:

  • (7) κινητά τηλέφωνα,
  • (7) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας,
  • (3) συσσωρευτές κινητών τηλεφώνων,
  • (1) κάρτα μνήμης ( USB ) και
  • το χρηματικό ποσό των (1.060) Ευρώ.

Τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.