Συνεργασία ΓΕΩΤΕΕ – ΠΕ Σερρών με μόνιμη επιτροπή για τα θέματα του πρωτογενή τομέα των Σερρών

Νεος αγρότηςΤο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, ως ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος στην Ανατολική Μακεδονία, παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη σε συνάντηση εργασίας στις 24/7/2014, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη για θέματα της ΠΕ Σερρών. Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών της ΔΕ του Παραρτήματός με επικεφαλή τον Γεν. Γραμματέα του Παραρτήματος κ. Κων/νο Στέφο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας: Στη συνάντηση αυτή, πέραν του ότι τονίστηκε ο ρόλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ως επίσημος και επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και περιβάλλοντος, διατρανώθηκε και η θέληση μας να βοηθήσουμε ως επιστημονικός φορέας στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς αρμοδιότητας μας. Για αυτό το λόγο καταθέσαμε ένα 10σελιδο υπόμνημα με τα προβλήματα τις προτάσεις μας, τις απόψεις και τις θέσεις μας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της ΠΕ Σερρών (το υπόμνημα αυτό μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ).

γεωτεε-σήμαΑναλυτικότερα, στη συνέχεια συζητήθηκαν επιγραμματικά τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας της ΠΕ Σερρών, των Γεωτεχνικών και των αγροτών καθώς και οι προτάσεις που καταθέσαμε με το υπόμνημα μας, το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θέματα προστασίας της γεωργικής παραγωγής κ.α. θέματα. Τέλος, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και την σύμφωνη γνώμη του κ. Περιφερειάρχη, αποφασίστηκε να συσταθεί μια μόνιμη επιτροπή από μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και στελέχη της Π.Ε. Σερρών η οποία θα επεξεργάζεται όλα τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Π.Ε. Σερρών.

Κλείνοντας την εποικοδομητική αυτή συνάντηση, πέραν των ευχών μας για μια επιτυχημένη και παραγωγική δεύτερη θητεία, δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση εκ μέρους όλων στο να εγκαθιδρύσουμε μια άμεση συνεργασία για την πρόοδο του τόπου μας, αφού για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα για την Π.Ε. Σερρών,  ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της.