ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Η Κυβέρνηση της μνημονιακής εποχής συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική της και προς τους Έλληνες της Διασποράς».

παπούδες«Πίσω από τα «παχιά» λόγια  και τις εθνικιστικές κορώνες, κρύβεται μια πολιτική χωρίς καμία ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο», Επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ σε παλιννοστούντες.

Με απαράδεκτο τρόπο, μέσα από την  πολιτική της άγριας λιτότητας, η  κυβέρνηση πέρασε στη διακοπή των συντάξεων ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών, παραβιάζοντας την οδηγία 2000/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, καθώς επίσης και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα τα άρθρα 1 (Αξιοπρέπεια), 25 (Δικαιώματα ηλικιωμένων) και 34 (Κοινωνική Ασφάλεια και Κοινωνική Αγωγή).

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διακόπτονται οριστικά οι συντάξεις του ΟΓΑ  σε 25.000 και πλέον ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, Ποντίους, Β. Ηπειρώτες κ.α

Το γεγονός αυτό το θεωρούμε καταδικαστέο γιατί παράλληλα περικόπτεται και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών των παλιννοστούντων ομογενών μας, με τους περισσότερους από αυτούς να αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης, της πείνας και του θανάτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι κάθετα αντίθετος  σε αυτές τις απάνθρωπες επιλογές, τη στιγμή κατά την οποία η ελληνική πολιτεία διαχρονικά δεν εφάρμοσε τις κατάλληλες διπλωματικές μεθόδους που θα προωθούσαν την επίτευξη των διακρατικών συμφωνιών, για την αναγνώριση της εργασιακής προϋπηρεσίας των ομογενών από τις χώρες προέλευσης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λέει όχι στη φυσική εξόντωση των παλιννοστούντων Ελλήνων  της Διασποράς. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία σήμερα γι΄ αυτούς τους συμπατριώτες μας  είναι να μην τους αφήσει να πεθάνουν χωρίς αξιοπρέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει την άμεση  απάλειψη των διατάξεων 5α και 5β  της υποπαραγράφου ΙΑ.6 της παραγράφου ΙΑ του Ν. 4093/2012, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση παροχής σύνταξης και  υγειονομικής περίθαλψης από τον  ΟΓΑ στους υπερήλικες παλιννοστούντες  ομογενείς μας.